Manu Uranga


Mentre participa en diversos cursos relacionats amb el cinema, el 2007 finalitza el seu últim projecte, Hera Piadosa, que s'ha pogut veure en llocs com: Festival Internacional de Rotterdam; Komende Fabrikaat, Artis Den Bosh, s-Hertogenbosh, Holanda.

També s'han pogut veure obres seves en exposicions col·lectives a llocs com: KM i Arteleku, Donostia; Museu Artium, Vitòria; Bilbo Art, Bilbao; Mica (Museu Miquel Casablancas), Barcelona; i Sala Liquidación Total, Madrid.

Actualment treballa entre Donostia i Bilbao, i properament participarà en l'última exposició de Gure-Artea 2008 a la sala Rekalde, Bilbao.

 

Obres

Statement

Les obres d'Uranga abasten diversos procediments com vídeo, pintura, dibuix, i instal·lació. En pocs anys aquest artista ha desenvolupat una trajectòria que sorprèn tant per la seva joventut com pel potencial estètic que demostra. En reunir en els seus treballs fragments d'objectes aparentment inconnexos estableix un sentit propi que de vegades resulta enigmàtic. L'espontaneïtat amb la qual duu a terme les seves intervencions artístiques exigeix un nou enfocament del procés artístic que es fa evident en la construcció de les seves escultures - si es poden cridar així -. Als objectes oposats amb els quals conforma les peces els dota de significat o canvia el sentit original, la seva funcionalitat. Uranga demostra que davant la possible arbitrarietat, l'arbitrarietat no és possible

L'elecció dels materials defineix a Uranga com a un drapaire-espigador que recol·lecta en parcs públics, supermercats o contenidors. El moviment, present a través d'elements com a ventiladors o hèlixs, o les referències a l'estètica skate o de la construcció, conformen l'aparell simbòlic de les seves obres.