Ion Arregui


Es va llicenciar en Belles arts a la Universitat del Pais Basc en 2004. Durant els seus estudis, va gaudir de la beca Erasmus en l'Acadèmia d'Art de Sofia (Bulgària). Després de llicenciar-se, va ser becat per la diputació de Guipúscoa pel projecte Elminius modestus.

En 2005 crea el col·lectiu artístic Atoma al costat d'Aitor Bengoetxea i Martin Ferran. Aquest col·lectiu va rebre l'any 2006 la subvenció Madrid processos 06 pel projecte KEA.

Al 2007 va ser seleccionat per a La Muestra de Arte jove del INJUVE, i posteriorment convidat a participar en les Estades 2007. Aquest mateix any va rebre el primer premi en el XLII certamen d'artistes novells de Guipúscoa i va participar en les seves primeres exposicions col·lectives.

Des del 2007 treballa en un projecte titulat Transición Española el qual aquesta subvencionat pel programa Arte e investigación: Montehermoso 08

Actualment viu entre Sant Sebastià i Berlin i prepara les seves primeres exposicions individuals, les quals tindran lloc a l'Espacio Abisal de Bilbao i en Liquidación Total a Madrid.

Obres

Statement

Encara que el seu treball tendeix a buscar sortides escultòriques, empra l'herència cultural implícita que les diferents disciplines aporten. És per això pel que les disciplines deixen la seva autonomia per formar part d'una relació major, i així formar part activa dins del discurs de l'artista. Per tant, la multidisciplinaritat existeix en el treball d'Ión Arregi, encara que aquesta provingui indirectament.