Los Torreznos


Los Torreznos (Jaime Vallaure i Rafael Lamata) són un duo que treballa en l'àmbit de la performance des d'una perspectiva conceptual, amb els mínims elements, fonamentalment amb la seva presència, el cos i la paraula. Treballen des de l'humor a conseqüència de posar de manifest l'absurd del comportament humà normalitzat.

El seu treball és a la frontera entre el denominat “art d'acció”, "el multimèdia" i els “treballs escènics”. Los Torreznos es mouen en la recerca i l'experimentació expressiva a través de formes senzilles que, en primera instància, són accessibles a qualsevol persona i no sols als especialistes d'art contemporani. L'humor, que aparentment recobreix moltes de les seves peces, és només la conseqüència de posar de manifest l'absurd del comportament humà normalitzat que ens resulta tan familiar.

 

La seva trajectòria entre l'art contemporani i l'escena contemporània, investiga a la frontera del que es denomina el “art d'acció” a través de peces escèniques, sonores i videogràfiques. Els seus vídeos han format part del Pavelló Espanyol de la 52a edició de la Biennal de Venècia (Paradiso spezzato, 2007) i han participat en nombrosos festivals a Espanya (Escena Contemporánea, Mapa, In presentable, QUAM, Pan, Contenedores, Mad, etc.) i internacionals (Shangai, Phoenix, Glasgow, Moscou, Hèlsinki, el Caire, Quebec, Paris, etc.)

Los Torreznos, col·lectiu de creació artística independent, es constitueixen l'any 2000. Rafael Lamata i Jaime Vallaure han realitzat nombrosos treballs d'intervenció conjunta i han estat membres fundadors i components actius del grup de creació experimental Circo Interior Bruto 2000/05 i Zona de Acción Temporal (ZAT) 1997/98.