Debeusscher, J. / Díaz, T. / Hermin, E. / Nogueira, F. / Valdés, L.


Juliane Debeusscher (Castris, França, 1982. Resideix a Barcelona). És historiadora de l'art i investigadora independent. El seu camp de treball abasta la producció cultural no oficial a Europa central i oriental des dels anys 1970. La seva investigació actual se centra en l'anàlisi de les pràctiques de la informació entorn d'exposicions censurades a Hongria en la dècada dels 1980 i ha obtingut en 2010 una ajuda a la creació del CNAP (Ministeri de Cultura, França). Col·labora amb les revistes Springerin, ArtMargins, Memory Studies i ha contribuït a diversos catàlegs d'exposicions i llibres editats.

Tamara Díaz Bringas (Matanzas, Cuba, 1973. Resideix a Madrid). Investigadora i curadora independent. Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de l'Havana, 1996. Entre 1999 i 2009 es va exercir com curadora i coordinadora editorial en TEOR/ètica, San José, Costa Rica i en 2010 com a comissària adjunta i coordinadora de la 31 Biennal de Pontevedra “Utrópicos”, dedicada a Centreamèrica i el Carib. En el bienni 2008-2009 va cursar el Programa d'Estudis Independents del MACBA (Barcelona), on va participar en la investigació col·lectiva “Perillositat social. Minories deseantes, llenguatges i pràctiques en els 70-80 en l'Estat espanyol". En aquest context, va iniciar la investigació amb l'arxiu de l'artista Fina Miralles que actualment continua i de la qual va presentar un fragment en Nauestruch, L’Estruch, Sabadell, juny 2011.

Emma Herbin (Buenos Aires, Argentina, 1977. Resideix a Buenos Aires). Artista, arquitecta i escenògrafa. Va cursar el Programa d'Estudis Independents del MACBA, en el bienni 2008-2009. En 2004, va cursar el Màster en teoria i pràctica de les arts plàstiques contemporànies, en la Facultat de Sant Fernando, Universitat Complutense de Madrid i va realitzar estudis d'Arquitectura en la Facultat d'Arquitectura, Disseny i Urbanisme de la Universitat de Buenos Aires (UBA). La més recent presentació de la seva pràctica artística ha estat la mostra individual “Travelling:la vida com a viatge”, en el Centre Cultural Recol·lecta, de Buenos Aires, al maig de 2011.

Fernanda Nogueira (São Paulo, Brasil, 1982. Resideix a Rio de Janeiro). És investigadora, traductora i crítica literària. Des de 2008 integra la Xarxa Conceptualismos del Sud i investiga les xarxes artístiques alternatives a Amèrica Llatina. Ha conclòs el màster en Teoria Crítica i Estudis Museístics del Programa d'Estudis Independents (2008-2009) del MACBA. En 2010 ha presentat la tesi de mestratge "Políticas esteticas i ocupaçõés poeticas: uma genealogia (im)possível a partir do concretismo brasiler" a l'àrea de Teoria Literària i Literatura Comparada de la Universidade de São Paulo. Té textos, entrevistes i articles publicats en revistes com Artecontexto (Madrid), Errata (Bogotà), Art & Ensaios (Rio de Janeiro), ramona (Buenos Aires), entre altres. Viu i treballa en Rio de Janeiro.

Linda Valdés (Valparaíso, Xile, 1980. Resideix a Barcelona). És responsable des de l'any 2008 del lloc web i del material audiovisual de la Fundació Antoni Tàpies, Barcelona. Va estudiar Disseny Gràfic en la PUCV de Valparaiso, Xile. Entre 2004 2006 va treballar com a docent de la Facultat d'Art, Arquitectura i Disseny de la PUCE a Quito, Equador. Així mateix, durant els anys 2005 i 2006 va treballar amb artistes locals en l'elaboració de projectes educatius per al programa Arteducarte a Quito. Va realitzar el Master en Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona i va cursar el Programa d'Estudis Independents (PEI) 2008-2009 del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, on va desenvolupar el projecte col·lectiu “Contracampo 70”, en el marc del projecto “Perillositat social” (2010). Ha integrat l'equip que desenvolupa el projecte "Arxivo Tesaurus" i actualment participa en la creació de l'àrea "Arts Combinatòries" i desenvolupa el projecte "Prototips en codi obert" de la Fundació Antoni Tàpies. És integrant Equipo re, una plataforma d'investigació i acció transterritorial i col·laborativa construïda entorn de l'interès dels seus participants per l'articulació de l'espai de l'art amb l'acció crítica.

Obres