Manel Bayo


Vaig néixer a Salt en 1966, actualment combino la meva faceta d'artista visual amb la de professor a l'aula multimèdia, de l'Escola Municipal d'Art del Centre Cultural de la Mercè i en diverses activitats de gestió, promoció i/o reivindicació culturals com per exemple la NOVAADAG.

Entre el 2010 i el 2012 realitzo i presento les pel·lícules TieflandREMIX i RazaREMIX en les quals repasso el Nazisme i el Franquisme utilitzant material cinematogràfic de l'època. Els dos projectes s'estrenen al cinema Truffaut de Girona i Posteriorment RazaREMIX es presenta al Festival Internacional de Cinema de Gijón (Fic Xixon – 48) i Ingràvid de Figueres i TieflandREMIX en el Kosmopolis del CCCB de Barcelona.

L'any 2012 participo com a artista convidat en el desè aniversari del VAD (festival de vídeo i arts digitals de Girona) i el projecte Building Snatchers en la Mostra CentralStation de Glasgow.

En la meva trajectòria com a artista visual cal destacar el primer premi del Festival de vídeo arts digitals, VAD 2006 aconseguit amb la peça Locus amoenus i el primer premi de la VIIª Biennal d'Art de Girona amb l'obra 16 bales per l'Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona.

D'entre les meves peces d'art digital destaco Eclesiastés (2010), 7 propostes per al nou centre d'art contemporani (2007), Impromptus (2006), Pornografies (2005), Life in progress (2005) i Jackpot (2005).

He exposat a les Sales Municipals d'exposició, al Centre Cultural de la Mercè, en la galeria Espais i en el Museu d'Història, de Girona. A la Casa de la Cultura de Girona com a artista seleccionat en la sisena Biennal d'Art. Fora de Girona he exposat a Vic (Museu de la Pell), a Mataró (Espai Zero), a Tortosa (Museu de l'Ebre), en l'Havana (ISA), a Alemanya (Lingen i Regensburg) i a Finlàndia (Lamppaaranta) entre uns altres.

www.manelbayo.com

Obres