Félix Pérez-Hita


Realitzador, guionista i editor de vídeo. Llicenciat en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Ha escrit i dirigit, al costat d'Andrés Hispano, una vintena de capítols de Soy Cámara (el programa del CCCB) per TVE2, seleccionat per a l'edició de MINIPUT 2012 (Festival de TV de calidad). Al costat de Arturo Bastón, el 2012 crea el projecte Hilomental, Sesiones videológicas. Entre 2008-09 va ser membre fundador de l'associació Horitzo.tv (Barcelona), així com del projecte educatiu TVLATA (Bahia, Brasil).

Va coordinar la creació del canal de televisió per internet ZEROTV (MACBA 2010 - 2011) i va comissariar una secció per a l'exposició Esteu a punt per a la televisió? (MACBA 2010 - 2011). Va ser co-guionista, amb Andrés Hispano, i editor del programa de TV experimental Boing Boing Buddha per Betevé (de 2001 a 2004), així com, anteriorment, d'una quinzena de treballs sobre art i literatura per a la mateixa cadena. També amb Hispano, va escriure i va dirigir Baixa Fidelitat, sis assaigs visuals per a la Xarxa de TV Locals de Cat. Amb Kikol Grau i Arturo Bastón va codirigir Gabinet de Crisi: un programa de tv que no veurà en tv (2000-2007), projectat en diversos esdeveniments nacionals: Festival de Sitges, Zemos98, Arts Santa Mònica, Festivalito (El Palmell), Strobe (Lo Pati), etc.

Ha participat en diverses exposicions:
- Horitzó.tv. Televisió experimental i social. La Capella, Barcelona, 2007.
- Low cost: libres o cómplices. FAD, Barcelona. 2009.
- No tocar, por favor. Artium, Vitòria-Gasteiz.

Ha impartit classes d'història i estètica audiovisual a l'Escola Superior Elisava de Barcelona, així com tallers i màsters de vídeo, televisió i muntatge en altres escoles i universitats (Un. Pompeu Fabra, un. Politècnica de València, un. De Vic, Institut d'Humanitats - CCCB, un. De Girona, ...). Ha escrit per a Archipiélago, Mania (UB), Amínima, Cahiers du Cinema (Esp.), El Estado Mental, entre d'altres, així com una vintena d'articles per al suplement Cultura / s del diari La Vanguardia (2002-2015).

Obres