Laura Pinta Cazzaniga


(Itàlia, 1981). Es llicència en Pintura a l'Accademia di Belle Arti di Brera-Milán, a l’escola del mestre d’Arte Povera Luciano Fabro. Successivament realitza un Màster d’Art, Arquitectura i Arqueologia a Roma, a la Università degli Studi di Roma Tre. Es trasllada a viure a Barcelona i el 2012 viatja a Nova York, realitzant una estada a l’estudi de Brooklyn de Vito Acconci.

Ha participat en diferents exposicions nacionals i internacionals [La Triennal de Milà, MLAC Museu Laboratori de la Università della Sapienza-Roma, Galeria h20 Barcelona, Museum Nacht Delft-Holanda, etc.] i Biennals d’Art i Arquitectura de les que s’ha de destacar la seva participació, al 2008, en el Pavelló Veneçolà de la XI Exposició Internacional d’ Arquitectura Biennal de Venècia, amb la performance Arquetipos Imaginarios y Mitos; la seva selecció en 2009 en la Biennal de joves artistes d’Europa i del Mediterrani [Skopje-Macedònia] i la participació al 2011 en el Pavelló d’Itàlia de la 54. Exposició Internacional d’ Art de la Biennal de Venècia, on va presentar la instal·lació Aree sensibili / No-go zone, constituïda per una xarxa metàl·lica militar que travessa l’espai de l’arsenal.

Últims projectes [2015] la intervenció site specific a l’illa de Lampedusa Sciatu Persu. Homenaje a Malatesta, a los confinados, a los fugitivos; trobada itinerant d’art i activisme PIGS [Portugal-Italy-Spain-Greece] en la què va realitzar l’acció urbana Z/Zει!; la instal.lació 419. How to escape from the disproportionality of circumstances que s’ubica en els canals propers al riu Adda i en relació a les grans Excluses, obres del Renaixement de Leonardo da Vinci, a la Lombardia (Itàlia).

http://www.lauracazzaniga.com

Obres

Statement

Artista site specific, realitza instal·lacions, intervencions efímeres i accions urbanes. El seu mètode de treball es desenvolupa a partir d'una relació directa amb els llocs i les seves característiques tant poètiques com històrico-social i polítiques.

Ha realitzat diferents intervencions en el paisatge i en contextos urbans, col·laborant des de 2007 amb el grup Koiné de Milà i des de 2009 amb el col·lectiu multidisciplinar Escola Moderna. La seva recerca es desenvolupa, sovint, de forma autònoma i fora dels llocs institucionals de l'art.