Maya Watanabe


Maya Watanabe (Perú, 1983) és artista visual i cineasta. El seu treball videogràfic s'ha exposat en museus i institucions d'art com el De Pont Museum (NL), MAXXI Museum (IT); MALI - Museu d'Art de Lima (PE); Rose Art Museum (US); La Casa Encesa (ÉS); Palais de Toquio (FR); Kyoto Art Center (JP); Das Fridericianum (DE); o Matadero (ES).

A més, ha participat en diverses biennals d'art i a escala internacional, com Videobrasil, la XIII Biennal de l'Havana (CU), la Biennal d'Art Asiàtic (TW), la II Exposició d'Art Contemporani de Wuzhen (CN) i la Biennal de Pequín (CN). En paral·lel, ha col·laborat com a directora artística audiovisual en produccions escèniques per a obres de teatre presentades en el Teatre Real a Madrid, el Palais Kabelwerk a Viena, la Fonderie Limone del Teatre Stabile de Torino, el Teatre Gayarre a Pamplona i el Teatre Principal a Saragossa.

És docent en la Rietveld Academie d'Amsterdam i doctoranda en el Departament de Cultures Visuals de Goldsmiths, Universitat de Londres.

http://www.mayawatanabe.com

Obres