Manuel Onetti


Manuel Onetti (Écija, Sevilla, 1985) és cineasta i escriptor. Fent us del vídeo domèstic i d'arxiu, tant personal com apropiat, la seva pràctica estudia i analitza la memòria col·lectiva i individual des de la crítica al capitalisme.

Ha participat en nombrosos festivals com Mata Negra, DocBuenosAires, Proceso de Error i VideoBardo, entre d'altres, i en diverses exposicions individuals i col·lectives en CentroCentro Madrid, La Neomudéjar, Hangar o l'espai ABM Confeccions. El seu treball forma part de l'arxiu d'HAMACA, on entra a través de la convocatòria Hamaca-Reina Sofia 2015, i de l'arxiu Ares de la Universitat de Castella-la Manxa. Ha col·laborat en la revista Art i polítiques d'identitat de la Universitat de Múrcia i participat en el "l Congrés Internacional Estètiques híbrides de la imatge en moviment" de la Universitat de Castella-la Manxa i la Universitat de Salamanca en la secció visionats.

Com a escriptor ha publicat articles d'opinió i cròniques literàries en diversos mitjans digitals, dos llibres de poesia i la novel·la Varena (greylock), relacionada directament amb la figura del cineasta lituà Jonas Mekas. A més, edita fanzines i llibres de fotografia en els quals explora i treballa la hibridació narrativa i audiovisual amb un marcat sentit d'arxiu i diari personal.

http://manuelonetti.es/

Obres