Javier Velazquez Cabrero


Javier Velázquez Cabrero (Madrid, 1990), artista visual llicenciat en Belles arts a través de la Universitat Complutense de Madrid, estudiant part de la carrera a Alemanya, en la ABK de Stuttgart amb el professor Christian Jankowski. Actualment resideix a Ciutat de Mèxic, on va realitzar els seus estudis en Soma.

El seu treball s'ha vist en mostres com Mostra Espanha en la Biennal de Coïmbra (Portugal); Zona Maco Noves Propostes; festival Verb de la Galeria Vermelho o la Season 3 de The Center for the less good idea, Johannesburg.

www.javier-velazquez.com

Obres

Statement

Des del començament de la seva pràctica hi ha un interès constant en els problemes i conflictes sorgits de la sociabilització, les negociacions de la intimitat de l'individu amb el grup i el seu context i els nivells de consciència sobre el cos i els seus processos cognitius.

Sovint les metodologies en les quals Javier es recolza solen tenir a veure amb les pròpies de diferents branques que estudien el comportament i moviment del cos i ment, com el són la psicologia, el teatre o la dansa.

Amb freqüència empra col·laboradors –en certes ocasions involuntaris- als quals atorga part de la responsabilitat creativa, formalitzant-se les obres a través de performances, instal·lacions o vídeos, en els quals usualment es porta algun tipus de conversa o negociació.