Marco Godoy


Marco Godoy (Madrid 1986), llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, ha ampliat la seva formació en el departament de Film, Video & New Media de l'School of the Art Institute of Chicago. L'any 2012 es trasllada a Londres per estudiar el màster en fotografia al Royal College of Art. El seu treball està vinculat a l'actualitat política i social, on el vídeo es combina amb altres formats com la producció objectual i l'acció. Del mitjà audiovisual li interessen les possibilitats per arribar a altres espais que no depenen de l'espai expositiu dins el context artístic, com documentals, protestes o espais educatius. La seva obra s'ha mostrat en institucions i galeries com Escorxador Madrid (Esp), Palais de Tòquio (Fr), ICA Londres (UK), La Panera (Esp), Whitechapel Gallery (UK), Liverpool Biennal (UK), Dallas Museum of Contemporary Art (USA) entre d'altres.

Statement

El poder té un component teatral, d'escenografia, que fa servir constantment imatges i a través d'elles legitima la seva autoritat. M'interessa com l'autoritat està visualment construïda per aquells que exerciten el poder i quines eines tenim nosaltres per respondre a aquestes estructures.

Entenc la meva feina com la recerca de formes alternatives amb què expressar el desacord a través d'imatges, per evidenciar la ficció que utilitza el poder i generar narratives paral·leles que prenen forma a través del vídeo, l'escultura i l'acció.

L'espai expositiu serveix de plataforma on referenciar esdeveniments polítics i socials, tant del passat com del present.