Matteo Guidi


Matteo Guidi (Cesena, Itàlia, 1978) resident a Barcelona, desenvolupa una pràctica que se situa en la intersecció entre l'art contemporani i l'antropologia social, i el tema central de la qual reflexiona entorn de la cultura material. A partir de l'observació de diferents grups socials o persones analitza com es relacionen amb els seus objectes quotidians posant el focus en possibles nous usos donant-li noves simbologies. Des d'aquí, genera un treball crític i subtil que alhora està carregat de poètica. Els projectes es desenvolupen en diferents disciplines com la fotografia, el dibuix, el vídeo o la instal·lació.

Ha participat en exposicions, festivals i biennals en el context nacional, com el CCCC València (E); Centre d'Art Tecla Sala (E), Centre d'Art El Pati (E), La Capella, Homesession Conteporary Art, Galeria Àngels Espai 2, la Fundació Suñol, el Centre d'Art Santa Mònica i el Museu del Disseny de Barcelona. Galeria AB9, Murcia (E), Valls biennal, Valls (E); i context internacional com Bienalsur, Cùcuta (CO); Ok.Vídeo.Festival, Jakarta (ANEU); Yorkshire Sculpture Park, Wake eld (Regne Unit); Magasin Centre d'Art Contemporaine, Grenoble (F); Por Estos Días, Medellín (CO); CCE Centro Cultural de España, Montevideo (O); Fondazione Pastificio Cerere, Roma (I) i el Centre de Disseny i Educació de la Universitat de Hanyang, Kyunggido (KR).

Alterna la seva recerca artística i antropològica amb la professió acadèmica. És professor en el grau en disseny gràfic i comunicació visual en ISIA Urbino (Itàlia) on també està cobrint el càrrec de Responsable Acadèmic de la Mobilitat Internacional.

Ha tingut xerrades, màsters i tallers en altres institucions com el Festival Loop, Escola Massana Barcelona, ​​Casa Àsia Barcelona, ​​Universitat de Barcelona, ​​Caixaforum Barcelona, ​​Centre d'Imatge La Virreina, Barcelona; Universidad Libre de Bozen Bozen (IT); Museo de Arte Moderno, Càller (IT); Akademie der Künste der Welt, Colònia (D), ESAD School of Art and Design, Matosinho (P) i l'Acadèmia Internacional d'Art Palestina, Ramallah (PS).

Des de l'any 2006 és membre de la cooperativa de disseny social CoMoDo (Communicates Multiply Duties), des de 2015 és membre de A/A Network (Red de Arte y Antropología) i des de 2018 també col·labora amb GREDITS (Grup de Recerca de Disseny i Transformació Social de BAU).

La seva obra es troba en les següents col·leccions públiques:
Centre d'art El pati, Amposta (E)
Museo Cooperativo de los Albañiles de Pedra, Porto (P)
Museum of Academy of Fine Art of the City of Porto (P)

www.theartistandthestone.net

Obres