Antón Cabaleiro


Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Vigo. Desenvolupa la seva investigació sobre la imatge audiovisual i l'home en el Doctorat en Imatge, Disseny i Tecnologia en la Facultat de Belles arts de la Universitat Complutense de Madrid.

La seva obra ha estat reconeguda en convocatòries com XVI Edición de Circuitos, la Muestra de Arte Injuve 02, el Certamen Audiovisual Injuve 01, etc. Va obtenir el primer premi en al III Concurs de Fotografia de El Cultural, el primer premi al Certamen de Carteles de los Veranos de la Villa de l'Ayuntamiento de Madrid i també ha estat artista becat a Medialabmadrid, Erasmus a Alemanya, Sèneca a Madrid, etc. S'ha vist la seva obra per Hispanoamèrica i Europa, així com en una expo individual a la Galería Marlborough, ala Fundación Laxeiro, al Círculo de Bellas Artes, al Centro Cultural Conde Duque, en la Casa de Velázquez, a l'Auditorio de Galicia, al Centro de Arte Joven de la Comunidad de Madrid, i al MARCO, entre altres.

Obres

Statement

En general, tracto de parlar sobre la situació actual de l'individu contemporani. Gairebé sempre a través de la imatge ( ja sigui estàtica o dinàmica) pretenc transmetre paradoxes o situacions conflictives que sorgeixen del quotidià, i que es deuen a les circumstàncies que ens envolten, a l'estil de vida que seguim, als costums que hem heretat i als canvis que les noves tecnologies produeixen en els comportaments i en la percepció i interactuació del subjecte amb la realitat.

Es tracta de posar en relleu situacions diàries que tendeixen a l'absurd vital, pel que em valc de conceptes sociològics, com són els “no llocs”, de Marc Augé, els mass media descrits per Mc Luhan, la percepció de la realitat mediatizada segons Vilém Flusser, el comportament paradoxal de l'esquizofrènic estudiat per Gregory Bateson o el panoptisme explicat per Foucault, entre altres. Tot això aplicat a la vida d'un individu normal en un dia normal.