Lalà Gomà


Llicenciada en Filosofia i Lletres i Psicologia. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional dedicada al món del documental. Entre els reconeixements que ha rebut pels seus treballs destaquen el premi FIPA de plata al Festival Internacional de Produccions Audiovisuals de Biarritz, el Certificat del Mèrit de l'ONU, el Premi Espais de l’Associació Catalana de Crítics d’Art, el Premi Atlántida del Gremi d'Editors i l'esment honorífic en el VII Festival Internacional de Televisió de Barcelona, que organitza el Observatori Europeu de la TV Infantil, per la sèrie documental El sol de la nit. Durant tres anys ha estat professora del Departament de Documental de l’Escac.

Ha dirigit i realitzat la serie Música per a camaleons i els documentals Winnipeg (codirigit amb Xavier Montanyà), Benvolguda Waheda, Quan no hi ha aigua i Les vacances dels nens a Burkina, entre altres.

L'any 2006 és guardonada amb el Premi Nacional de Cultura, en l'apartat de audivisual, per la seva trajectòria com a realitzadora de reportages i documentals.

Des de 1985 forma part de l'equip de professionals de TVC.

Obres