Desmuntatge al dia, programa comissariat per Eugeni Bonet pel cicle “El Vídeo a la Gran Pantalla”/Desmontaje al día, programa comisariado por Eugeni Bonet para el ciclo “El Videoarte en la Gran Pantalla”

Posted in artistas hamaca,general by admin on the julio 25th, 2012

CAT/CAST

Aquest any tornem amb el cicle “El Vídeo a la Gran Pantalla” als Cinemes Maldà de Barcelona, que inaugurem avui dimecres 25 de Juliol a les 20h amb un programa comissariat per l’Eugeni Bonet.

Us hi esperem!

Desmuntatge al dia
programa a cura d’Eugeni Bonet

El fin de las imágenes (2008) 2’18”
Raúl Bajo

Dreamtime (2008) 13’45”
Félix Fernández

Cine Doré (2004) 3’30”
Diana Larrea

¿Dónde está el espíritu? (2005) 4’30”
Oriol Sánchez

Mira el árbol (2009) 6’56”
Fernando Baños

Dramatis Personae (2005) 6’15”
LABORATORIUM

La cosa nuestra (2006) 15’40”
María Cañas

Vigila, te estamos sonriendo (2008) 1’20”
Rogelio López Cuenca

The Homogenics (2010) 3’32”
Gerard Freixes

Send Me A Copy (2011) 5’20”
Albert Alcoz

Valors esperats: 2 + 1 = < f (x) > = ? f (x) ?² (x) dx ? 2 + 2
(1978/2006) 0’55″
Benet Rossell

Virtual Nothing (2011) 15′
Joan Leandre | Archivos Babilonia (more…)

Trobada amb en Rick Prelinger / Encuentro con Rick Prelinger

Posted in Uncategorized by admin on the julio 10th, 2012

CAT/CAST

El proper dilluns 16 de juliol tindrà lloc a l’Auditori MACBA una trobada amb en Rick Prelinger

Actualment, els arxius i les biblioteques estan dominats per la preocupació absoluta pels protocols, les regles i les normatives, però potser seria millor plantejar el treball de biblioteca i d’arxiu com una pràctica performativa i concentrar-se en allò que la gent (i no les institucions) necessita celebrar i recordar de debò. A partir de l’experiència acumulada durant vuit anys a la Prelinger Library i en arxius participatius, Rick Prelinger formularà algunes preguntes clau per a qualsevol persona implicada en el món dels arxius i les biblioteques. ¿Com podem aprendre de les transicions entre mitjans del passat per prendre millors decisions en el futur? ¿Anem cap a una progressiva centralització dels arxius, o el nou panorama permet més aviat que prosperin múltiples col·leccions? ¿Com s’influiran entre si les col·leccions privades i institucionals? ¿És possible que l’oferta de serveis dels arxius estigui orientada a un perfil d’usuari inexistent, mentre que el públic busca un tipus d’arxiu que encara no existeix? ¿Com podem distingir el que és nou del que simplement ho sembla?

Rick Prelinger és arxiver, escriptor i cineasta. Des del 1985, ha estat una figura clau en el camp del metratge d’arxiu, i avui la seva col·lecció està representada a tot el món per Getty Images. L’any 2000 es va associar amb Internet Archive per fer accessibles a través de la Xarxa 2.100 pel·lícules (ben aviat arribaran a les 5.000) que el públic pot veure, descarregar i reutilitzar gratuïtament. La seva pel·lícula Panorama Ephemera (2004) es va projectar arreu del món, i la recent No More Road Trips? va rebre una beca Creative Capital el 2012. Milers d’espectadors a San Francisco, Detroit i d’altres ciutats han assistit a les projeccions dels seus Lost Landscapes. Prelinger és membre de la junta directiva d’Internet Archive i sovint escriu i fa xerrades sobre el futur dels arxius qüestions relacionades amb l’accés i la regeneració del material d’arxiu. Amb Megan Prelinger, va fundar la Prelinger Library, una biblioteca privada d’investigació partidària de l’apropiació al centre de San Francisco.

CAST

EL próximo lunes 16 de julio tendrà lugar en el Auditorio del MACBA un encuentro con Rick Prelinger

Actualmente los archivos y las bibliotecas están dominados por la preocupación absoluta por los protocolos, las reglas y las normativas, pero tal vez sería mejor plantear el trabajo de biblioteca y de archivo como una práctica performativa y concentrarse en lo que la gente (y no las instituciones) necesita realmente celebrar y recordar. A partir de la experiencia acumulada durante ocho años en la Prelinger Library y en archivos participativos, Rick Prelinger formulará algunas preguntas clave para cualquier persona implicada en el mundo de los archivos o las bibliotecas. ¿Cómo podemos aprender de las transiciones entre medios del pasado para tomar mejores decisiones en el futuro? ¿Vamos hacia una mayor centralización de los archivos, o por el contrario el nuevo panorama permite que prosperen múltiples colecciones? ¿De qué manera se influenciarán entre ellas las colecciones privadas e institucionales? ¿Es posible que la oferta de servicios de los archivos esté orientada a un perfil de usuario inexistente, mientras que el público busca un tipo de archivo que no existe todavía? ¿Cómo podemos distinguir lo nuevo de lo que simplemente parece nuevo?

Rick Prelinger es archivero, escritor y cineasta. Desde 1985, ha sido una figura clave en el campo del metraje de archivo, y hoy su colección está representada en todo el mundo por Getty Images. En 2000 se asoció con Internet Archive para hacer accesibles a través de la Red 2.100 películas (pronto serán ya cinco mil) que el público puede ver, descargar y reutilizar de forma gratuita. Su película Panorama Ephemera (2004) se proyectó por todo el mundo, y su reciente No More Road Trips? recibió una beca Creative Capital en 2012. Miles de espectadores en San Francisco, Detroit y otras ciudades han asistido a las proyecciones de sus Lost Landscapes. Prelinger es miembro de la junta directiva de Internet Archive y a menudo escribe y da charlas sobre el futuro de los archivos y otros temas relacionados con el acceso y la regeneración del material de archivo. Junto a Megan Prelinger, fundó la Prelinger Library, una biblioteca privada de investigación partidaria de la apropiación en el centro de San Francisco.

Presentació del projecte Arts combinatòries / Presentación del proyecto Arts combinatòries

Posted in Uncategorized by admin on the julio 9th, 2012

CAT/CAST

El proper dimecres 11 de juliol a les 12.00h, a la seu de la Fundació Antoni Tàpies, tindrà lloc la presentació del projecte Arts combinatòries, una iniciativa que té com a objectiu preservar i difondre els documents i materials rellevants del museu, així com els recursos educatius, per facilitar, al mateix temps, la recerca i l’experimentació al voltant de l’art i el pensament contemporanis i de l’obra d’Antoni Tàpies.

Per aquest motiu, des de fa un temps, s’està digitalitzant el fons documental per tal de posar-lo a disposició del públic a través d’una plataforma web dotada d’eines d’interacció amb el material digitalitzat i que segueix els principis d’Open Access, i d’un espai a la seu. Aquest espai, situat al Nivell 2, esdevindrà un lloc de treball, educació i recerca que fomenti noves formes de relació amb el museu i un discurs transversal, crític i participatiu, afí al compromís social i polític de la institució.

Més informació aquí

CAST

El próximo miércoles 11 de julio a las 12h del mediodía en la sede de la Fundació Antoni Tàpies tendrá lugar la presentación del proyecto de Arts combinatòries, una iniciativa que pretende conservar y difundir los documentos y materiales relevantes del Museo, así como recursos educativos, para facilitar, al mismo tiempo, la investigación y la experimentación en el arte contemporáneo y pensamiento y la obra de Antoni Tàpies.

Por esta razón, desde hace un tiempo, se está digitalizando el fondo documental con el fin de ponerlo a disposición del público a través de una plataforma web dotada de herramientas de interacción con el material digitalizado y que sigue los principios del Open Access y de un espacio en la sede. Este espacio, ubicado en el Nivel 2, se convertirá en un lugar de trabajo, educación e investigación que promueva nuevas formas de relación con el Museo y un discurso crítico, similar a al compromiso social y político transversal y participativo de la institución.

Más información aquí

Deadlines Festivals Internacionals JULIOL i AGOST 2012 / Deadlines Festivales Internacionales JULIO y AGOSTO 2012

Posted in festivales,general by admin on the julio 3rd, 2012

Us recordem alguns Festivals en els que el termini de participació i inscripció de les obres finalitza aquests mesos de Juliol i Agost:

CAST/

Os recordamos algunos Festivales cuyo plazo de participación e inscripción de las obras finaliza estos meses de Julio y Agosto:

Athens Film & Video Festival
Dates: 19-30 SET 2012
Deadline:13/07/2012

Kassle Documentary Film and Video Festival, Kassel, Germany
Dates: 13-18 nov 2012
Deadline: 20/07/2012

Rencontres Internationales Paris, Madrid, Berlin
Dates: NOV Paris, 2013 Madrid, Berlin
Deadline: 31/07/2012

FICBE
Dates: 10-20 OCT 2012
Deadline: 10/08/2012

CPH:DOX, Copenhagen
Dates: 1-11 NOV 2012
Deadline: 01/08/2012

ZINEBI Bilbao
Dates: 16-23 NOV 2012
Deadline: 15/08/2012