Curs d’estiu Territorios y Fronteras / Curso de verano Territorios y Fronteras

Posted in Uncategorized by admin on the mayo 29th, 2013

CAT/CAST

Territorios y Fronteras és un projecte de recerca multidisciplinària coordinat actualment per la Vanesa Fernández, l’Estibaliz Alonso i l’Aintzane Pagadigorria, professores del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UPV/EHU (Universitat del País Basc/ Euskal Herriko Unibertsitatea).
Aquesta quarta edició dels cursos tracta de donar continuïtat a les anteriors reeixides experiències de Territorios y Fronteras: Experiències Documentals (I), (II) i (III). Una vegada més es pretén recollir i donar un lloc a autors i obres amb poca visibilitat en la historiografia del cinema espanyol i servir de brúixola a aquells disposats a deixar-se portar pel laberint del cinema documental.
En aquesta edició, com a novetat, aprofitant la reunió del Víctor Iriarte i el col·lectiu Sra. Polaroiska, està prevista la realització ad hoc d’una peça performativa com a colofó del curs.

Més informació aquí

CAST

Territorios y Fronteras es un proyecto de investigación multidisciplinar coordinado actualmente por Vanesa Fernández, Estibaliz Alonso y Aintzane Pagadigorria, profesoras del Departamento de Comunicación Audiovisual y Publicidad de la UPV/EHU (Universidad del País Vasco/ Euskal Herriko Unibertsitatea).
Esta cuarta edición de los cursos trata de dar continuidad a las anteriores exitosas experiencias Territorios y Fronteras: Experiencias Documentales (I), (II) y (III). Una vez más se pretende recoger y dar un lugar a autores y obras con poca visibilidad en la historiografía del cine español y servir de brújula a aquellos dispuestos a dejarse llevar por el laberinto del cine documental.
En esta edición, como novedad, aprovechando la reunión de Víctor Iriarte y el colectivo Sra. Polaroiska, está prevista la realización ad hoc de una pieza performativa como colofón del curso.

Más información aquí

Demagogia y propaganda en arte según Antonio Ortega

Posted in Uncategorized by admin on the mayo 28th, 2013

CAT/CAST

L’editorial Biel Books presenta el nou llibre “Demagogia y propaganda en arte según Antonio Ortega”.

El text, carregat d’anècdotes i molta opinió personal, assenyala amb vehemència un dels vicis més flagrants de l’art dels últims vint anys: la seva progressiva submissió a la institució.

La presentació serà divendres que ve 7 de juny a les 19:00 h. a la seu de A-DESK (Josep Torres 11, 08012, Gracia-Barcelona) i comptarà amb la presència d’Antonio Ortega, Gabriel Pericàs i Rubén Martínez.

El llibre pot adquirir-se de forma anticipada (amb un 25% de descompte) a www.bielbooks.com

CAST

La editorial Biel Books presenta el nuevo libro “Demagogia y propaganda en arte según Antonio Ortega”.

El texto, cargado de anécdotas y mucha opinión personal, señala con vehemencia uno de los vicios más flagrantes del arte de los últimos veinte años: su progresivo sometimiento a la institución.

La presentación será el próximo viernes 7 de junio a las 19:00 h. en la sede de A-DESK (Josep Torres 11, 08012, Gracia-Barcelona) y contará con la presencia de Antonio Ortega, Gabriel Pericàs y Rubén Martínez.

El libro puede adquirirse de forma anticipada (con un 25% de descuento) en www.bielbooks.com

“Ocho o diez, seis o siete lobos”

Posted in Uncategorized by admin on the mayo 3rd, 2013

CAT/CAST

Dins del Cicle Perplexitat que es duu a terme a l’Espai 13 de la Fundació Miró i que comissària el David Armengol es presentarà dijous dia 9 de maig a les 19h “Vuit o deu, sis o set llops” de WeareQQ.

“Vuit o deu, sis o set llops” suposa un capítol principal dins de les recerques de l’Usue Arrieta i el Vicente Vázquez sobre la construcció del col·lectiu a través del moviment.

Centra la seva anàlisi en dos esdeveniments multitudinaris que comparteixen i transformen un mateix paisatge: el Tour de França al seu pas pels Pirineus i el festival de músiques del món Pirineus Sud de Lanuza (Osca).

“Vuit o deu, sis o set llops” s’expandeix i es divideix en dues parts autònomes i complementàries. D’una banda, l’exposició a l’Espai 13; per l’altre, el vídeo monocanal “90º Doble Vessant” que podrà veure’s a l’auditori de la Fundació durant el període d’exhibició.

CAST

Dentro del Ciclo Perplejidad que se lleva a cabo en el Espai 13 de la Fundació Miró y que comisaria David Armengol se presentará el próximo jueves 9 de mayo a las 19h “Ocho o diez, seis o siete lobos” de WeareQQ.
“Ocho o diez, seis o siete lobos”supone un capítulo principal dentro de las investigaciones de Usue Arrieta y Vicente Vázquez sobre la construcción de lo colectivo a través del movimiento.

Centra su análisis en dos eventos multitudinarios que comparten y transforman un mismo paisaje: el Tour de Francia a su paso por los Pirineos y el festival de músicas del mundo Pirineos Sur de Lanuza (Huesca).

“Ocho o diez, seis o siete lobos” se expande y se divide en dos partes autónomas y complementarias. Por un lado, la exposición en el Espai 13; por el otro, el vídeo monocanal “90º Doble Vertiente” que podrá verse en el auditorio de Fundació durante el periodo de exhibición.