Estreno de Dime quién era Sanchicorrota/ Estrena de Dime quién era Sanchicorrota

Posted in Uncategorized by admin on the junio 19th, 2013

CAT/CAST
Per fi l’estrena de l’últim película de Jorge Tur a Barcelona, será aquest divendres 21 de Juny dins de la programació d‘Xcèntric al CCCB. Nosaltres no ens la perdrem!

És un ocell, és un avió? No, és la llegenda de Sanchicorrota, un bandoler del segle XV que robava als rics per donar-ho als pobres. La recerca de les seves empremtes i la seva memòria perduda, entre la història i el mite, només trobarà, i no és poc, pastors, ovelles, caçadors, decorats de cinema, una base militar, i el record dolorós de la història recent espanyola oblidada en una cabana del desert de les Bardenas. La pel·lícula, muntada per Virginia García del Pino, que també col·labora en el guió, va guanyar el Projecte X Films convocat pel Festival Punt de Vista de Navarra i ha estat seleccionada en l’edició 2013 del Bafici.

Dime quién era Sanchicorrota (Jorge Tur, 2013, vídeo, 63 min).

Presentació del director i debat posterior amb el públic.

CAST

Por fin el estreno de la última película de Jorge Tur en Barcelona, será este viernes dentro de la programación de Xcèntric en el CCCB, nosotras no nos la perderemos!

¿Es un pájaro, es un avión? No, es la leyenda de Sanchicorrota, un bandolero del siglo XV que robaba a los ricos para dárselo a los pobres. La búsqueda de sus huellas y su memoria perdida, entre la historia y el mito, solo encontrará, y no es poco, pastores, ovejas, cazadores, decorados de cine, una base militar, y el recuerdo doloroso de la historia reciente española olvidada en una cabaña del desierto de las Bardenas. La película, montada por Virginia García del Pino, que también colabora en el guión, ganó el Proyecto X Films convocado por el Festival Punto de Vista de Navarra y ha sido seleccionada en la edición 2013 del Bafici.

Dime quién era Sanchicorrota (Jorge Tur, 2013, vídeo, 63 min).

Presentación del director y debate posterior con el público.

Neix Angular / Nace Angular

Posted in Uncategorized by admin on the junio 13th, 2013

CAT/CAST

Angular, la primera editora espanyola de cinema experimental i videocreació internacional en DVD, comença el seu recorregut. Aquesta iniciativa dirigida per l’Alberto Cabrera Bernal i l’Albert Alcoz té com a principal objectiu la publicació digital de recopilacions de peces fílmiquess i videogràfiques de l’escena experimental internacional. Destacar la rellevància de certes obres audiovisuals actuals, presentant-les en edicions en DVD acompanyades d’anàlisis escrites per especialistes, és la màxima prioritat d’Angular. A mitjans de juliol de 2013 es podran consultar els detalls de la primera convocatòria internacional, a partir de la qual se seleccionaran els treballs a incloure en la primera edició.

CAST

Angular, la primera editora española de cine experimental y videocreación internacional en DVD, empieza su recorrido. Esta iniciativa dirigida por Alberto Cabrera Bernal y Albert Alcoz tiene como principal objetivo la publicación digital de recopilaciones de piezas fílmicas y videográficas de la escena experimental internacional. Destacar la relevancia de ciertas obras audiovisuales actuales, presentándolas en ediciones en DVD acompañadas de análisis escritos por especialistas, es la máxima prioridad de Angular. A mediados de julio de 2013 se podrán consultar los detalles de la primera convocatoria internacional, a partir de la cual se seleccionaran los trabajos a incluir en la primera edición.

Visiones Contemporáneas / Alex Reynolds

Posted in Uncategorized by admin on the junio 12th, 2013

CAT/CAST

Visiones Contemporáneas, projecte comissariat per Playtime Audiovisuales, porta a partir del 14 de juny al DA2 l’obra d’Alex Reynolds una artista que compta amb una gran capacitat per explicar històries partint de la realitat. El seu treball aprofundeix en assumptes com la dificultat i alhora la necessitat d’entendre a l’altre. La seva obra no es presenta dins d’una estructura tancada si no que deixa una porta oberta, remarcant la probabilitat inesperada que alguna cosa succeeixi. Per aquest motiu l’atzar és també un element recurrrent en el seu treball. A l’hora de presentar les seves obres, l’Alex les emmarca en contextos fílmics materialitzant-les a través de diferents disciplines com la performance, fotografies, textos i obres audiovisuals en cinema i video com també en peces sonores. Per a l’ocasió Playtime Audiovisuales proposa tres obres produïdes entre els anys 2009 al 2012, Spinario, Una chica, un buey y una pistola y Oveja, buey y viento. Resulten diferents formes de representar la narrativitat en els camps de la no fició, el drama i les arts escèniques. La instal·lació es podrà veure a partir de juny a Salamanca i per tres mesos. L’entrada és lliure.

CAST

Visiones Contemporáneas, proyecto comisariado por Playtime Audiovisuales, trae a partir del 14 de junio al DA2 la obra de Alex Reynolds una artista que cuenta con una gran capacidad para contar historias partiendo de la realidad. Su trabajo profundiza en asuntos como la dificultad y a la vez la necesidad de entender al otro. Su obra no se presenta dentro de una estructura cerrada si no que deja una puerta abierta, remarcando la probabilidad inesperada de que algo suceda. De ahí que el azar sea también elemento recurrrente en su trabajo. A la hora de presentar sus obras, Alex las enmarca en contextos fílmicos materializándolas a través de distintas disciplinas como la performance, fotografías, textos y obras audiovisuales en cine y video como también en piezas sonoras. Para la ocasión proponemos tres obras producidas entre los años 2009 al 2012, Spainario, Una chica, un buey y una pistola y Oveja, buey y viento. Resultan diferentes formas de representar la narratividad en los campos de la no fición, el drama y las artes escénicas. La instalación podrá verse a partir de junio en Salamanca y por tres meses. La entrada es libre.