BASILIO MARTÍN PATINO. LA DÉCIMA CARTA

Posted in Uncategorized by admin on the septiembre 25th, 2014

Avui s’estrena al Festival de San Sebantián l’última pel·lícula de la Virginia García del Pino: Basilio Martín Patino. La última carta.


Aquest dimecres 10 de setembre a l’Arts Santa Mònica

Posted in Uncategorized by admin on the septiembre 8th, 2014

Nova edició curs d’Andrés Duque. “El cine-ensayo (o la forma peligrosa de mezclar lo personal con el presente)”

Posted in Uncategorized by admin on the septiembre 3rd, 2014

CAT/CAST

Nova edició curs de l’Andrés Duque. “El cine-ensayo (o la forma peligrosa de mezclar lo personal con el presente)”

Aquest taller de creació audiovisual impulsat des de la col·laboració entre HAMACA i HANGAR està dirigit a els qui desitgin treballar la forma del cinema-assaig com a mitjà d’expressió. L’art digital incita a preguntar-nos Què fa el cinema en aquests temps? Què queda de la seva relació amb el real? Per què i per a què acumulo imatges compulsivament en l’ordinador? Què puc fer amb elles? Abordem aquestes preguntes utilitzant imatges pròpies i alienes, atorguem-li un nou sentit i alliberem-les dels dictàmens narratius tradicionals, fent valer el nostre punt de vista sobre el món en un vídeo-assaig que es realitzarà al final del taller. El cinema-assaig per la seva forma mutant (barreja de ficció, documental i experimental) sobreviu eficaçment en el complex present audiovisual.

Objectius: Prendre consciència de tres aspectes bàsics: Quins compromisos ètics i estètics suposa treballar amb imatges digitals? Com ens relacionem amb la realitat a través de les noves pantalles? Quina posició assumir enfront d’un món audiovisual hipertecnificat?

Hores i distribució: Curs de 21 hores, 7 sessions de 3 hores.

Calendari: Dilluns 13 octubre – 24 novembre de 2014

Horari: De 18h a 21h

Places: Màxim 20 persones

Matrícula: 180€ / 150€ amb descompte de la AAVC

Andrés Duque és un cineasta hispà-veneçolà. El seu treball més conegut és “Ivan Z”, un retrat del cineasta de culte Iván Zulueta que li va valer una nominació als premis Goya de l’Acadèmia. En 2011 realitza el seu primer llargmetratge “Color gos que fuig”, estrenat en el Festival International de Cinema de Rotterdam i va obtenir el premi del públic en el Festival Internacional de Cinema Punto de Vista. En 2012 és un dels cineastes convidats en el prestigiós seminari Flaherty que se celebra a Nova York. És professor de cinema en algunes universitats com la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra ha ofert xerrades i tallers a Barcelona, Madrid, Bilbao i València. En 2013 rep el Premi Ciutat de Barcelona per la seva pel·lícula “Ensayo final para a utopia”

Continguts

Sessió 1 Excursions cinematogràfiques. Un viatge històric per la història del cinema-assaig. (Dur. 3hrs)

Sessió 2 La Matèria Fantasma. Què és una imatge digital? Com es compon? Quins són les noves aportacions al cinema i al cinema-assaig? El cinema digital com a art. Els arxius. Llibreries multimèdia en Internet. Utilització creativa de l’arxiu audiovisual en Internet. (Dur. 3hrs)

Sessió 3 Pràctica I. Exercicis per al desenvolupament d’idees per una video-assaig. Cada alumne desenvoluparà. Peça a produir durant el curs.(Dur. 3hrs)

Sessió 4 Pràctica II. Exercicis de coneixement perceptual. Entrenament de la mirada. La pràctica es realitzarà fora del centre, en un lloc a determinar entre tots. (Dur. 3hrs).

Sessió 5 Pràctica III. Taller de Muntatge I. (Dur. 3hrs).

Sessió 6 Pràctica IV. Taller de Muntatge II. (Dur. 3hrs).

Sessió 7 Pràctica V. Projecció i discussió dels projectes realitzats durant el taller (Dur. 3hrs)

Inscripció aquí

CAST
Nueva edición curso de Andrés Duque. “El cine-ensayo (o la forma peligrosa de mezclar lo personal con el presente)”
(more…)