Polsos en la Iconosfera

Posted in Uncategorized by admin on the octubre 28th, 2014

Avui dimecres a les 16:30h participarem en “Polsos en la Iconosfera”, un programa “live online” per a la divulgació de l’art contemporani.
Físicament estarem a la Sala d’Actes de l’Arts Santa Mònica. La Rambla 10, Barcelona. Drassanes.
I en vídeo livestream al canal LIVEMEDIA
http://www.lab-livemedia.net

Taller + projecció: CINE POLITICO Y DE URGENCIA: Tres instantes, un grito.

Posted in Uncategorized by admin on the octubre 21st, 2014

CAT/CAST

Taller impulsat des de la col·laboració entre HAMACA i HANGAR

En un sector important de la ciutadania global ha esclatat recentment una consciència polític i social que activa necessitats de transformació. Què fem amb les nostres ganes de canviar el món?… Quines eines utilitzem per expressar el nostre malestar?… Quins serien els formats de producció audiovisual en una obra polític artística que volem/necessitem crear?… Com fusionem la urgència d’un text polític amb la narració estètica audiovisual?… Podem crear des del consens col·lectiu?…

A partir de l’experiència de produción de la pel·lícula “Tres instantes, un grito”, que narra tres moments d’indignació l’any 2011 a Madrid, Nova York i Santiago de Xile aquest taller pretén obrir un espai de reflexió i pràctica sobre l’específic del text polític documental. Analitzant i deconstruïnt aquesta obra des dels materials de descarti i materials bruts. També es donarà un repàs a obres d’altres persones que han treballat sobre aquests mateixos témas des de perpectivas i formes molt diferents. El taller té una primera part de analisis i visionat de materials i una segona part pràctica que convida a la producció de petites peces de producció per part de les persones que assisteixin, tant com a creació individual o col·lectiva. El taller està dirigit a persones, grups de persones, artistes, professionals i/o activistes que vulguin conèixer pràctiques d’aquest gènere i produir els seus propis materials en el context de les demandes polítiques actuals.

PRIMERA PART: Presentació i deconstrucción analítica de la pel·lícula Tres instantes, un grito. Dates: 30 d’octubre i 1 de novembre 2014

Dijous 30 d’octubre a la tarda 19.00 visionat de la pel·lícula “Tres instantes, un grito”. 96 minuts
Debat obert amb el públic i assistents a la projecció.

Dissabte 1 de novembre tot el dia.

Primera part: 3 hores. 10.00 a 13.00

Anàlisi deconstructivo de la pel·lícula “Tres instantes, un grito”.
Aquí es pretén estudiar materials i esbossos previs al muntatge final de la pel·lícula. Analitzar els descartis com a textos visuals bruts. Proposta de reorganització i reedició de muntatge d’acord a una discussió col·lectiva del grup, reflexionant sobre l’específic que es construeix entre la mirada individual a la col·lectiva. Estudi des del punt de vista de continguts polítics enfront de consideracions estètiques. Proposta de discussió sobre com estetizar un material d’urgència política que sorgeix des de fallades tècniques inevitables.

Descans per menjar

Segona part: 3 hores. 15.00 a19.00

Anàlisi de materials d’altres persones que han retratat el mateix o altres moviments socials esdevinguts en el context de l’any 2011 i uns altres. Resultats i diferències formals. Elements comuns en els relats. Es podriá detectar una estètica pròpia de “el de carrer”… Retòriques identitàries en les produccions. Què és el real polític?.

Eines bàsiques de treball. Enregistrament, arxiu de material brut, selecció, escaleta de muntatge. Edició.
Proposta de realització d’un projecte col·lectiu i/ o individual per a la següent fase del taller al febrer 2015. Posada en comú dels temes que es volguessin realitzar. Pla de treball per a la segona etapa. Conclusions.

Preu projecció + taller: 25€ / 20€ amb carnet d’estudiant i de soci dela AAVC
Inscripcions: escriure un e-mail amb les dades personals a formacio@hangar.org

+++++++

SEGONA PART: Quant ens pertany i/o deixa de pertànyer el text polític que construïm? Desenvolupament i proposta de producció. Dates: febrer 2015

(more…)

Imatges que ensenyen / Imágenes que enseñan

Posted in Uncategorized by admin on the octubre 2nd, 2014

CAT/CAST

HAMACA EDUCA presenta una maleta didàctica per acostar els i les més joves a formats audiovisuals experimentals
Hamaca Educa és un programa que vincula l’ensenyament dels continguts curriculars de l’educació secundària, batxillerat i cicles formatius a propostes de la videocreació contemporània.

L’objectiu és fomentar la mirada crítica de l’alumnat amb el llenguatge audiovisual, promovent la diversitat i el potencial creatiu per establir noves formes de representació simbòlica tant en el nostre context més immediat com en problemàtiques més globals. Hamaca Educa vol facilitar l’accés a la cultura i a les creacions contemporànies en l’àmbit escolar emprant els recursos creatius i de pensament que ens ofereix el llenguatge audiovisual.

El programa inclou diferents activitats per a la lectura i anàlisi dels vídeos segons els diferents objectius curriculars de cada curs:

Maletes pedagògiques

Cada maleta disposa de diferents vídeos que mostren la diversitat de formats i gèneres de la videocreació i els seus dossiers corresponents per facilitar el visionat i l’anàlisi dels vídeos a classe:

Maleta 1 – Fragments d’història: la memòria recuperada
Maleta 2 – Les possibilitats del vídeo: anàlisi i crítica en la societat actual
Maleta 3 – La videocreació: un recorregut pels principals formats i gèneres del llenguatge creatiu

Tallers pràctics de realització audiovisual

Crea el teu audiovisual jugant amb les imatges i músiques del cinema!

Recorregut per les principals músiques i els gèneres del cinema (terror, suspens, amor…) que ens mostren la relació entre la imatge i el so. Realitzarem un petit audiovisual propi a partir del joc, la construcció i l’apropiació d’imatges tant de la televisió com del cinema juntament amb diferent material sonor disponible a la web.

Aquest programa està organitzat per Hamaca, amb la col·laboració de l’entitat Drac Màgic i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació a : HAMACA o al telèfon 93 216 00 04

CAST

HAMACA EDUCA presenta una maleta didáctica para acercar a los y las más jóvenes a formatos audiovisuales experimentales.
(more…)