HAMACA projecta: “Oleg y las raras artes” d’Andrés Duque a Arts Santa Mònica

Posted in Uncategorized by admin on the abril 4th, 2017

OLEG-70x100-sin

HAMACA PROJECTA. CICLE DE CINE I VÍDEO

Oleg y las raras artes, 90′
27 d’abril a les 19h. ARTS SANTA MÒNICA, Barcelona
Amb la presència d’Andrés Duque
Entrada lliure / aforament limitat

Qui és aquest home que sembla extret d’un conte de Gogol?

El llegendari Oleg Nikolaevitch Karavaychuk és l’enigmàtic i colpidor protagonista d’aquesta pel·lícula del director Andrés Duque. Mogut per la música que el pianista va compondre per a una pel·lícula de Kira Muratova, Duque és el primer estranger a guanyar-se la confiança del sempre actiu i excèntric rus de 89 anys.

Alguns apunts biogràfics: Oleg Nikolaevitch Karavaychuk (1927), va ser un nen prodigi que va tocar el piano per a Stalin, va assistir al Conservatori de Leningrad i al llarg de la seva carrera ha escrit música principalment per a teatre i cinema — per exemple, per Paradjanov i Muratova. A Rússia, és admirat per la seva música i la seva forma de tocar, però també per la seva singular i excèntrica personalitat. Als 89 anys, Karavaychuk segueix sent una figura controvertida i desconcertant en la cultura russa.

La bella pel·lícula que Andrés Duque li ha dedicat és un regal per a l’espectador, un regal d’un vell artista que allunyat de tota convenció social, vol reconciliar-se amb el món i ens transporta lluny de la realitat a través de les seves paraules, els seus gestos i la seva interpretació al piano a un món on les pertorbadores dissonàncies són portadores d’una alliberadora bellesa.

Andrés Duque

Cineasta hispanoveneçolà. El seu treball més conegut és Iván Z, un retrat del cineasta de culte Iván Zulueta que li va valer una nominació al Premi Goya de l’Acadèmia. El 2011 realitza el seu primer llargmetratge titulat Color perro que fou estrenat al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i guanyador del premi del públic al Festival de Cinema Documental Punt de Vista. El 2012 és un dels cineastes convidats al prestigiós seminari Flaherty que se celebra a Nova York. El 2013 rep el Premi Ciutat de Barcelona per la seva pel·lícula Ensayo final para utopía.

OLEG Y LAS RARAS ARTES
Andrés Duque / España / 2016 / 70 min.
PRODUCIDA POR MARTA ANDREU, TÀNIA BALLÓ, SERRANA TORRES
PRODUCTOR ASOCIADO LLUÍS MIÑARRO
FOTOGRAFÍA CARMEN TORRES SONIDO BORIS ALEXEEV MONTAJE FELIX DUQUE
BANDA SONORA ORIGINAL OLEG KARAVAICHUK
PRODUCCIÓN LAIA LAFARGA, ALEXEI SMYCHENKO POST-PRODUCCIÓN FEDERICO DELPERO
DISEÑO GRÁFICO JOAQUÍN URBINA FOTO FIJA ÓSCAR HERNÁNDEZ ORENGO

[CASTELLANO]

ANDRÉS DUQUE EN ARTS SANTA MÒNICA
HAMACA Projecta. Ciclo de cine y video
Oleg y las raras artes, 90′
Con la presencia de Andrés Duque

27 de abril a las 19h ARTS SANTA MÒNICA, Barcelona
Entrada libre / aforo limitado

¿Quién es este hombre que parece extraído de un cuento de Gogol?

El legendario Oleg Nikolaevitch Karavaychuk es el enigmático y sobrecogedor protagonista de esta película del director Andrés Duque. Movido por la música que el pianista compuso para una película de Kira Muratova, Duque es el primer extranjero en ganarse la confianza del siempre activo y excéntrico ruso de 89 años.

Algunos apuntes biográficos: Oleg Nikolaevitch Karavaychuk (1927), fue un niño prodigio que tocó el piano para Stalin, asistió al Conservatorio de Leningrado y a lo largo de su carrera ha escrito música principalmente para teatro y cine – por ejemplo, para Paradjanov y Muratova. En Rusia, es admirado por su música y su forma de tocar, pero también por su singular y excéntrica personalidad. A los 89 años, Karavaychuk sigue siendo una figura controvertida y desconcertante en la cultura rusa.

La hermosa película que Andrés Duque le ha dedicado es un regalo para el espectador, un regalo de un viejo artista que alejado de toda convención social, quiere reconciliarse con el mundo y nos transporta lejos de la realidad a través de sus palabras, sus gestos y su interpretación al piano, a un mundo donde las perturbadoras disonancias son portadoras de una liberadora belleza.

Andrés Duque

Cineasta hispano-venezolano. Su trabajo más conocido es Iván Z, un retrato del cineasta de culto Iván Zulueta que le valió una nominación al Premio Goya de la Academia. En 2011 realiza su primer largometraje titulado Color perro que huye estrenado en el Festival Internacional de Cine de Rotterdam y ganador del premio del público en el Festival de Cine Documental Punto de Vista. En 2012 es uno de los cineastas invitados al prestigioso seminario Flaherty que se celebra en Nueva York. En 2013 recibe el Premio Ciudad de Barcelona por su película Ensayo final para utopía.

Más información: http://www.hamacaonline.net/blog/?p=2041&preview=true