El Conde de Torrefiel a Hamaca Projecta

Posted in Uncategorized by admin on the octubre 17th, 2017

amarillo

 

HAMACA PROYECTA
Cicle de cinema i vídeo

EL CONDE DE TORREFIEL
M.C., 40′
Una proposta escènica amb intervenció videogràfica

ARTS SANTA MÒNICA
25 d’octubre a les 19:00h – 20:00h
La Rambla, 7, 08002 Barcelona
Entrada lliure / aforament limitat

M.C. és un nou projecte que El Conde de Torrefiel ha engegat a principis de 2017 i que culminarà en la presentació d’una peça escènica al maig de 2018, la forma de la qual i títol actualment desconeixem.

M.C. es troba ara en procés de recerca i cerca de materials. El procés de creació d’una peça per a la caixa negra d’espai teatral no pot reduir-se únicament a la cerca d’una forma escènica, de fet aquesta és precisament l’últim que apareix en un procés d’aquest tipus doncs és, diguem, la punta de l’iceberg que no pot sostenir-se sense una consistent massa amorfa i submergida de material que ha anat formant-se per ser fonament d’aquesta capa estètica i visible que és al cap i a la fi, una representació poètica d’aquesta acumulació, aquell arsenal d’informació que la sosté.

Hamaca Projecta ens ofereix la possibilitat d’utilitzar una de les seves sessions per materialitzar una linea de recerca de caràcter documental del projecte M.C. a través de la tecnologia del vídeo.

El paradigma del video és la seqüenciació d’imatges per crear escenes en moviment. En aquest cas anem a desincronizar la imatge del seu moviment, de la seva narrativa i presentar aquestes dues parts a contratemps. Un exercici de teatralitat on l’acció és generada per la paraula dels 4 intèrprets d’aquest projecte, mentre que la imatge apareix com una acció detinguda, un moment capturat i desarmat en un ressò infinit.

Un exercici de descripció d’imatges (un assaig obert al públic) que vol activar la provocació en l’estat anímic de l’audiència, que busca una porta d’entrada per a l’observació i la comprensió d’alguna cosa que ens resulta encara misteriós: com allò que es veu difícilment pot transcender el reduccionisme i la bidimensionalidad sense l’auxili del context que ho sosté.

EL CONDE DE TORREFIEL

Pablo Gisbert (Ontinyent, 1982) i Tanya Beyeler (Lugano, 1980) encapçalen el projecte artístic El Comte de Torrefiel, les peces escèniques del qual posseeixen una estètica visual i textual en la qual conviuen literatura, arts plàstiques i coreografia, que busca transcendir els paràmetres del llenguatge verbal. El Comte de Torrefiel configura les seves peces a manera de lliuraments d’un camí de recerca ampli, qüestionaments necessaris segons un temps i un moment concret. Són així propostes que treballen l’escena des d’una temporalitat immediata, formulant hipòtesi que puguin respondre a les incògnites que proposa aquest Segle XXI i les formes de representar-les en escena.

La trajectòria professional de la companyia s’inicia en 2010 amb l’estrena de La historia del rey vencido por el aburrimiento. Li segueixen Observen cómo el cansancio derrota el pensamiento en 2011, Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke en 2012, La chica de la agencia de viajes nos dijo que había piscina en el apartamento en el 2013, La posibilidad que desaparece frente al paisaje en el 2015 i GUERRILLA en maig de 2016 .

La companyia ha recorregut el territori nacional, presentant els seus treballs en diferents sales i festivals. Aviat el treball de la companyia han transcendit internacionalment participant a programacions llatinoamericanes, però especialment manera europees; presentant en paises com Portugal, França, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Itàlia o Àustria, en festivals i sales com elKunstenfestivaldesarts, Festival de Otoño de Paris, Alkantara Festival, Steirischer Herbst, Noorderzon Festival, CDN de Montpellier, o Théâtre de Vidy-Lausanne, entre altres.

 

[castellà]

HAMACA PROYECTA
Ciclo de cine y video

El Conde de Torrefiel
M.C., 40′
Una propuesta escénica con intervención videográfica

ARTS SANTA MÒNICA
25 de octubre a las 19:00h – 20:00h
La Rambla, 7, 08002 Barcelona
Entrada libre / aforo limitado

M.C. es un nuevo proyecto que El Conde de Torrefiel ha puesto en marcha a principios de 2017 y que culminará en la presentación de una pieza escénica en mayo de 2018, cuya forma y título actualmente desconocemos.

M.C. se encuentra ahora en proceso de investigación y búsqueda de materiales. El proceso de creación de una pieza para la caja negra de espacio teatral no puede reducirse únicamente a la búsqueda de una forma escénica, de hecho ésta es precisamente lo último que aparece en un proceso de este tipo pues es, digamos, la punta del iceberg que no puede sostenerse sin una consistente masa amorfa y sumergida de material que ha ido formándose para ser cimiento a esa capa estética y visible que es al fin y al cabo, una representación poética de esa acumulación, ese arsenal de información que la sostiene.

Hamaca Projecta nos ofrece la posibilidad de utilizar una de sus sesiones para materializar una linea de investigación de carácter documental del proyecto M.C. a través de la tecnología del vídeo.

El paradigma del video es la secuenciación de imágenes para crear escenas en movimiento. En este caso vamos a desincronizar la imagen de su movimiento, de su narrativa y presentar estas dos partes a contratiempo. Un ejercicio de teatralidad donde la acción es generada por la palabra de los 4 intérpretes de este proyecto, mientras que la imagen aparece como una acción detenida, un momento capturado y desarmado en un eco infinito.

Un ejercicio de descripción de imágenes (un ensayo abierto al público) que quiere activar la provocación en el estado anímico de la audiencia, que busca una puerta de entrada para la observación y la comprensión de algo que nos resulta todavía misterioso: como aquello que se ve difícilmente puede transcender el reduccionismo y la bidimensionalidad sin el auxilio del contexto que lo sostiene.

EL CONDE DE TORREFIEL

Pablo Gisbert (Ontinyent, 1982) y Tanya Beyeler (Lugano, 1980) encabezan el proyecto artístico El Conde de Torrefiel, cuyas piezas escénicas poseen una estética visual y textual en la que conviven literatura, artes plásticas y coreografía, que busca trascender los parámetros del lenguaje verbal. El Conde de Torrefiel configura sus piezas a modo de entregas de un camino de investigación amplio, cuestionamientos necesarios según un tiempo y un momento concreto. Son así propuestas que trabajan la escena desde una temporalidad inmediata, formulando hipótesis que puedan responder a las incógnitas que propone este Siglo XXI y las formas de representarlas en escena.

La trayectoria profesional de la compañía se inicia en 2010 con el estreno de La historia del rey vencido por el aburrimiento. Le siguen Observen cómo el cansancio derrota el pensamiento en 2011, Escenas para una conversación después del visionado de una película de Michael Haneke en 2012, La chica de la agencia de viajes nos dijo que había piscina en el apartamento en el 2013, La posibilidad que desaparece frente al paisaje en el 2015 y GUERRILLA en mayo 2016.

La compañía ha recorrido el territorio nacional, presentando sus trabajos en diferentes salas y festivales. Pronto el trabajo de la compañía han trascendido internacionalmente participando a programaciones latinoamericanas, pero en especial modo europeas; presentando en paises como Portugal, Francia, Bélgica, Holanda, Inglaterra, Alemania, Suiza, Italia o Austria, en festivales y salas como el Kunstenfestivaldesarts, Festival de Otoño de Paris, Alkantara Festival, Steirischer Herbst, Noorderzon Festival, CDN de Montpellier, o Théâtre de Vidy-Lausanne, entre otros.

Comments are closed.