Rina Bouwen

Diana Larrea


“Rina Bouwen” part d'una acció que l'artista va realitzar en la galeria d'aquest mateix nom a Madrid. En aquest treball, Diana apareix com a creadora todopoderosa, capaç de fer i desfer a la seva voluntat els dissenys de forma i color que capritxosament inventa per a sostres i sòls de l'espai expositiu, i que configuren una harmònica composició que apareix i desapareix davant els seus dictats, a ritme de música sacra.

Aquest treball s'enquadra dins del conjunt de peces de l'autora que reflexionen sobre  la  pràctica artística i en concret, sobre el paper del “creador” en la nostra societat; revisant categories com a “autoria”, “geni” o “inspiració”, associades a una visió de l'art hereva del Romanticisme.

El treball de Diana Larrea manté un ajustat equilibri entre una forma que no renúncia a una poètica pròpia, amb preferència per l'ús de colors elementals i composicions geomètriques, i continguts combatius amb la visió tradicional de l'art, advocant per una interrelació de disciplines, i pel treball en equip o de col·laboració.

També pot llegir-se aquest treball com a revisionista dels plantejaments feministes esencialistas, recuperant a la figura de la dona com a principi creador, gairebé com a deïtat, i ironitzant amb la pròpia estranyesa que ens produeix veure-la adoptant aquest rol.

L'artista sol servir-se de disciplines obertes allunyades de l'art més objectual per a oferir mirades transversals sobre l'acció de crear, amb un especial interès pel binomi art-vida. La performance, el happening, el vídeo i la instal·lació, són algunes de les seves pràctiques preferides modelant amb art efímer camps de reflexió que dialoguen entre si, en la línia del “art relacional”.

En el seu treballs, entre mòduls i accions dissenyades, obre esquerdes a l'inesperat, permeables al ritme de la vida, al poderós torrent de l'ambigüitat creativa.

Fitxa Tècnica

  • Títol: Rina Bouwen
  • Direcció: Diana Larrea
  • Producció: Cameraman Audiovisuales. 2002.
  • Durada: 00:01:05
  • Format original: Mini DV
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: PAL
  • Llicència: Copyright