Yomango: Pregúntame Cómo

Fiambrera Obrera


YOMANGO [de Mango, popularíssima signatura comercial espanyola de roba, i l'encara més popular acte de mangar, és una marca que el seu objectiu principal, com el de totes les marques importants, no és tant la venda de coses, sinó l'adquisió massiva d'un estil de vida.

És conegut, les marques volen vendre coses, però saben que només sobreviuran al mercat postmodern si s'associen amb èxit a la representació estilitzada d'una forma desitjable de vida: sigui el jove vividor del Martini, o el vaquer solitari i dur del Marlboro Country. YOMANGO, no et va a vendre gens, però també et pot proposar un estil de vida.

Aquest vídeo ens mostra com l'estil YOMANGO, com totes les novetats del comercio capitalista, no és pròpiament nou, ens mostra també que aquesta marca, i la seva posada en acció, no consisteix en la mera apropiació legal o il·legal de les coses, sinó a articular i dotar d'autoorganització, d'objectius i eines, d'imaginació, desig i intel·ligència, d'una nova gramàtica, a la coneguda pràctica de l'expropiació. El fonament actual del capitalisme és la producció i reproducció social mitjançant l'explotació de la intel·ligència, de la creativitat col·lectiva. El mercat es nodreix de les idees, de les formes de vida, de les múltiples maneres en què la gent s'expressa mitjançant la paraula, el vestit, els gestos, la sexualitat... El comerç s'apropia dels teus desitjos, de les teves expectatives, de la teva experiència, que et retorna en una forma alienada: aliena a tu, convertida en coses que tu pots comprar. Comprar la teva pròpia felicitat liofilitzada. L'estil YOMANGO proposa reapropiar-se, legitimar i estendre l'expropiació del que, en efecte, prèviament a la seva conversió en coses, pertany al comú.

Yomango-Follow Me, exposa amena i didàcticament els diversos artificis i sistemes de seguretat susceptibles de ser oposats i desactivats en el procés d'aconseguir un menjar complet YOMANGO.

Un dels seus eslògans més repetits: Yomango perquè la felicitat no es pot comprar. Després de veure aquest vídeo, un no té el més mínim dubte que la felicitat no es pot comprar.

Fitxa Tècnica

  • Títol: Yomango: Pregúntame Cómo
  • Direcció: Fiambrera Obrera
  • Producció: Yomango. 2003.
  • Equip:

    Realització: Manuel Romo
    Editor: Fernando del Amo
    Guió: YOMANGO.ORG
    Postproducció: Freeyourmind
    Música: Producciones Abrelatas

  • Durada: 00:05:15
  • Llenguatges: Espanyol
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: PAL
  • Llicència: Copyright