Zexe

Antoni Abad


Uns tècnics netegen les màquines d'impressió per realitzar un nou tiratge d'adhesius amb mosques. Aquesta mosca, senyal d'identitat del projecte Zexe d'Antoni Abad (i que porten impresa l'adreça web zexe.net), serà adherida en diferents aplicacions gràfiques del projecte expositiu per diferents llocs de Nova York o fins i tot en monedes d'ús quotidià.

Una successió d'enviaments i paquets rebuts donen lloc a diferents processos de producció. Entre setembre i octubre de 2003, al centre d'art contemporani MoMA PS1 (a Nova York), a centenars d'invitacions diferents voluntaris li adhereixen la mosca. Com a intervenció urbana/mediàtica, les mosques viatgen per tota la ciutat encartades en l'edició dominical del Village Voice. Mosques que en la seva majoria cauen en agafar el periòdic... Però moltes sobreviuen per altres mitjans de difusió, com els centaus a les quals van adherides i van passant de mà en mà, com a fórmula de màrqueting víric del projecte Zexe.

Fascinat pel moviment dels diferents treballs i operacions especialitzades, que comporten la producció i repartiment de premsa, Antoni Abad segueix i documenta cadascun dels processos de distribució de la seva obra impresa. Guiat per les respectives fases de la logística es deixa portar d'un costat per a un altre seguint a la seva col·lecció de mosques adhesives.

Sense cap intervenció de l'autor (més que com a càmera), el so és el de la producció o l'ambient dels diferents llocs i mitjans de transport, i fragments de monòlegs dispersos i aleatoris per part del portador final de la seva càrrega, directe al dispensari de periòdics gratuïts. Encara que, en aquest atzar de la deriva, el locutor de radi en la furgoneta del repartidor de periòdics sembla donar amb la raó d'aquest document audiovisual: "Hi ha tres factors: ocupacions, ocupacions i ocupacions".

Fitxa Tècnica

  • Títol: Zexe
  • Direcció: Antoni Abad
  • Producció: Ministerio de Asuntos Exteriores de España para la exposición colectiva en el PS1 de Queens (NY): The Real Royal Trip. 2004.
  • Durada: 00:19:25
  • Llenguatges: Espanyol
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: NTSC - PAL
  • Llicència: Copyright