Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Bestué Vives


David Bestué (Barcelona, 1980) i Marc Vives (Barcelona, 1978), col·laboren com a artistes des de l'any 2002. En aquest moment van iniciar el projecte que porta per títol genèric "Accions" i que conclou amb el projecte que tenen previst presentar a Berlín. La primera part d'aquesta sèrie va ser el llibre "Accions a Mataró" produït per la Fundació 30 km/s. En aquesta publicació apareixen imatges d'un conjunt d'accions que els artistes van fer a la ciutat de Mataró i en la qual presentaven el seu particular món. Un univers en el que barregen una observació de l'entorn més proper carregada d'ironia i de tocs molt personals de surrealisme, amb les referències a la història de l'art, sempre presents en la seva obra.

El segon dels projectes d'aquest cicle va ser "Accions a casa", iniciat l'any 2003, realitzat amb el premi a Projectes del "Premi Miquel Casablancas", i que posteriorment va rebre el premi Generaciones de Caja Madrid l'any 2006. En aquest cas el format era el vídeo i el que es mostrava era una sèrie d'accions dins d'una casa en particular, seguint la lògica del projecte anterior però tenint presents nocions com a privadesa i relacions exterior/interior.

L'últim projecte realitzat en aquesta sèrie va ser "Accions al cos" (2006), realitzat a partir de la invitació i producció de 29 enchufes, associació madrilenya sense ànim de lucre. En aquest cas van desenvolupar un espectacle teatral en una única representació d'un dia, en la qual portaven les accions al terreny més privat possible, el propi cos. A partir de la representació van editar un vídeo que va ser presentat a Galeria Estrany de la Mota juntament amb una exposició.

Aquest cicle es conclou amb el projecte "Accions a l'Univers" en el qual finalment derivessin del més ínfim i concret, les partícules i l'interior del propi cos, fins al més general i abstracte com és l'Univers.

Uns altres dels seus projectes conjunts més destacats són:

- "Moments Estelars de la Catalunya Contemporània". Pòster realitzat pel Centre d'Art Santa Mónica dins de la línia de pòsters promoguda pel centre des de l'any 2005.
- "Imatges de la Fi del Món". Presentat en el Laboratori 987 de Musac l'any 2006, i que consistia en una sèrie de *otocollages que anticipaven imatges possibles que suggereixen la fi del món a un nivell mental.
- "La història de l'alacrà enamorat". Presentat en l'Horta de Sant Vicent, la casa i la seu de la Fundació Federico García Lorca de Granada dins de l'exposició comisariada per Hnas Ulrich Obrist " Everstill" el passat 24 de Novembre. En aquest cas es va presentar una obra de teatre inspirada en textos lorquians en els quals els protagonistes eren robots - insectes autòmats que es movien i parlaven, sota el jaç del poeta, interpretant els diferents personatges de l'obra. Tant el text com la presentació són una reflexió al voltant de l'obra de Federico García Lorca i la seva figura.

Obres