Joan Morey


Actualment viu i treballa a Barcelona. Llicenciat i D.E.A. en Belles arts per la Univesidad de Barcelona. Després de la seva experiència en la docència universitària ha participat en taules rodones, seminaris, tallers… i impartit diverses conferències sobre la versatilitat de llenguatges que explora la seva obra o de les diverses contaminacions que apareixen entre camps creatius (especialment Moda i Art) amb la finalitat de buidar algunes incognites que condemnen a l'Art a ‘producte’ de l'actualitat.

Entre els seus projectes recents EL MAL EJEMPLO a les Sales de Cultura de Sa Nostra de Mallorca i Eivissa (Illes Balears) i el seu projecte DOMINION, inscrit en el marc de P_O_2 [Processos_Oberts_2], a Terrassa (Barcelona). Destaca la seva participació en exposicions col·lectives com Bad Boys en la 50 Biennal de Venècia, The Black Album (Antonio Colombo Art Contemporanea) de Milà, Gli altri (Gas Art Gallery) en Torino, Antirrealismos: Spanish Photomedia Now (Australian Centre for Photography) Sydney… al costat d'altres en espais i centres d'art del panorama espanyol com a Paisatges Mediàtics (a les Sales de la Fundació La Caixa) a Catalunya, INDISCIPLINATS (MARCO) a Vigo, Ofelias i Ulisses (49 Biennal) a Venècia, Vostestaquí i Interzona (La Virreina) a Barcelona, Hipertronix (EACC) a Castelló, Lost in Sound (CGAC) Santiago de Compostel·la; així com la seva obra també ha format part de diversos programes de video, fires i exposicions individuals en galeries d'art (Luis Adelantado a València, Horrach Moyà a Palma de Mallorca i Paul Greenaway a Austràlia).

Ha rebut diverses beques i premis per la seva trajectòria com a artista i li va ser atorgat el Premi al fotògraf revelació Photo Espanya 2004.

Statement

Com a engranatge de la seva producció crea la marca STP|Soy Tu Puta en 1997 convertint el propi ‘fet’ creatiu en alguna cosa instrumentalitzat amb la finalitat de fer visible la submissió de qualsevol producció artística a les nombroses estructures de poder. Treballar sota les sigles d'una marca li va permetre explorar diferents mecanismes i llenguatges que, en la seva interacció, van fer de la contaminació entre camps creatius —especialment Moda i Art— la configuració dels diversos estrats de la seva obra.

Un projecte artístic que es troba baix múltiples formats —en els quals destaquen la imatge fixa i la imatge en moviment, la performance i altres suports de comunicació audiovisual— mitjançant els quals investigar de forma sinuosa estratègies hipertextuals com l'apropiació, el unmaking, els ready-mades o el collage referencial. Un conjunt d'elements formals i conceptuals que construeix un discurs personal tergiversant el caràcter unívoc de l'identitari.

Dels continguts recíprocs del seu projecte aflora apatia, esquinçament, perversió, obediència, tedi, por, inconformisme, decepció… enfilats com a baules d'un posicionament ideològic propi de l'escenari de les micropolítiques.

Així la seva metodologia de treball parteix de diversos exercicis d'investigació i reflexió sobre la situació subordinada del creador a múltiples estructures —vinculades a l'economia, la institució o la política— imposades des de l'entorn Art o des de la maquinària cultural.

La utilització d'assemblatges fiqui-referencials permet crear nombrosos codis, situacions i estils que amplien el camp d'acció dels seus projectes interactuant amb un espectador diferent. Així les resolucions formals múltiples i les estratègies de producció ‘prestades’ condueixen la imatgeria i la projecció de les seves obres cap a la confrontació de l'Art amb la Moda, l'Economia amb la Filosofia, la Política amb el Cinema o la Música, i en definitiva el Social amb el Cultural.