Manel Muntaner


Va néixer a Barcelona el 14 d'agost de 1938. Es va llicenciar en Filosofia i Lletres i va ser durant un temps professor de Literatura espanyola i universal, de llengua espanyola i de francès.

La seva vinculació amb el món de la imatge comença com a membre de la Federació Catalana de Cineclubs, des d'on assumeix funcions d'adreça i presentació de cinema-forums. Més endavant funda el cinema-club Seqüència i aborda la creació d'empreses dedicades a mitjans audiovisuals (Futura Video Films, TRIAC S.A., Moral i Muntaner S.A. de serveis audiovisuals, Institut de la Comunicació i Mitjans Audiovisuals (ICM), Germinal Films). Posteriorment dirigeix la productora Miratge i l'El·lipsi Produccions.

La seva labor professional l'ha portat a fer foto fixa en nou llargs, d'ajudant de realització de diverses pel·lícules, de guionista en més de vint obres, de càmera i muntador, i actor secundari en llargmetratges, obres teatrals i sèries de televisió.

Com a realitzador/director té una extensa filmografia reconeguda a nivell internacional: des del documental fins a l'espot publicitari, del gènere didàctic a les obres de creació més personal. Ha participat en diversos festivals de tot el món, i li han otorgat diferents premis.

Obres