Mabel Palacin


Mabel Palacín (Barcelona en 1965) Llicenciada en Història de l'Art i Cinema, fotografia i vídeo per la Universitat de Barcelona. El seu treball s'ocupa de la relació que mantenim amb les imatges i de la mediació que aquestes suposen per a la realitat. Des dels seus començaments ha realitzat fotografies, vídeos i instal·lacions, interessant-se per la multiplicitat de formats pels quals una imatge pot manifestar-se així com per la seva qualitat inestable. En els seus treballs les coses no ocorren directament perquè la realitat està mediatitzada, de la mateixa manera es comporten els personatges i les coses, que mai actuen directament, sinó adoptant sempre un desviament que condueix les imatges a la presentació de realitats alternatives.

Els seus treballs en vídeo descriuen una realitat fragmentada, narratives trencades estructurades per capes en les quals l'espectador es converteix en una peça fonamental. Són obres amb una important dimensió espacial en la qual la qüestió de l'escala i les pantalles múltiples convoquen a l'espectador posant en relació la imatge i l'arquitectura.

En els últims anys el seu treball s'ha mostrat en el Salvador Dalí Museum de St. Petersburg a Florida, en el Museu Colecçao Berardo de Lisboa, el Museu Empordà de Figueres, Casino Luxembourg Forum d'Art Contemporain, Luxembourg, O.K. Center de Linz, MACBA a Barcelona, Museu Pati Herreriano de Valladolid, Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis de Bregenz, Reykjavik Art Museum, Kunstbunker Tumulka de Münich, Kwangju Biennale, Norwich Gallery, Norwich. Centre d'Art Santa Mònica a Barcelona, MUA d'Alacant i Lothar Albrecht Galerie a Frankfurt.

Obres