Mia Makela (SOLU)


Mia Makela (a.k.a  SOLU) d'origen finlandesa es dedica a la pràctica i ensenyament de l'art audiovisual en temps real, investigació independent i activisme cultural. Actualment resideix a Barcelona.

La seva trajectòria l'ha portat dels estudis del xamanisme a l'art. De l'art als nous mitjans i al disseny digital. Des dels nous mitjans a a l'organització d'esdeveniments i workshops de cultura digital post-contemporanea. Va formar part del col·lectiu fifityfifty.org (fins a 2002) i va organitzar tallers com "Tecnicos d'Hackers", "Gameboy Soundlab" i "Playtime" esdeveniment entre altres activitats.

Ha donat presentacions sobre diversos temes inclòs robòtica, cultura audiovisual, so tàctic i el seu treball artístic. Ha escrit articles sobre temes com VJng i Micromusic.net (Repellent Magazine). En 2004 va iniciar dorkbot.org a Barcelona que va presentar "la gent que fan coses rares amb electricitat.." a la galeria Metronom. La seva ultima ocupació és PUBLIC.BCN, que concentra totes les seves activitats baix del mateix "segell" i la seva col·laboració amb RadioPaca i teatre Conserves.

Solu va començar realitzar visuals en directe en la banda improvisacional DADATA en 2001 i després de la seva dissolució continuava sota el nom SOLU.

Ha col·laborat amb diversos músics experimentals com Heidi Mortenson i Dj Rupture. Amb Mortenson va obrir el festival Transmediale de Berlin 2004. Ha actuat en centenars d'esdeveniments inclòs Zagreb Biennale of Music, Cimatics-festival(Brussel·les), Museu d'Art Contemporario (Hèlsinki), SONIC ACTS (Amsterdam), SONAR festival (Barcelona), AVIT (Birmingham), MAPPING (Ginebra), TRANSIT_MX (Ciutat de Mexico), Live Cinema Nights (Sant Jose), Museu Nacional de Dones en Art (Washington DC) etc...

Els seus videoclips experimentals han estat exhibits en Xfest, Impact, Sonar, FLACC, etc i publicat en DVDs. El seu estil visual ha estat descrit com "La versió digital de la poesia de William Blake". Les seves eines inclouen MAX/MSP/JITTER, Isadora, Modul8 entre altres.

L'any 2006 va publicar la seva tesi sobre la lenguage de LIVE CINEMA(Medialaboratory, Hèlsinki) com a resultat de la seva experiència en el camp dels audiovisuals en temps real. En 2007 va editar un nombre especial sobre LIVE CINEMA per a la revista a:minima. El seu ultim taller titulat "Creació audiovisual en temps real" va tenir lloc a Espanya, Belgica, Alemanya, Finlàndia i Mèxic.

www.miamakela.net

Obres