Tamara Kuselman


Tamara Kuselman (Buenos Aires, 1980) es llicencia a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona després d'haver estudiat escultura a l' Escola Massana.

El seu treball ha estat exposat individualment en Sala Muncunill, (Terrassa, 2011) com també els seus anteriors en L’Estruch (Sabadell, 2010) i a la galeria Crimson (Buenos Aires, 2008). Entre els seus performances destaquen les realitzades en SMART Project Space (Amsterdam, 2010) i Arts Santa Mònica (Barcelona, 2010).

També participa en exposicions col·lectives com la Biennal de Jafre; La Qüestió del Paradigma. La Capella, (Barcelona) / La panera, (Lleida); Biennal de Valls; Nuevo Video Argentino, Galeria 713 Art Contemporani (Buenos Aires); Antes que todo, CA2M (Madrid); Ref. 08001, Galeria NoguerasBlanchard (Barcelona); Vibracions (suposadament) aleatòries, Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (Girona); ENTES (Barcelona), entre d'altres.

Recentment, és reconeguda amb el premi Miquel Casablancas (Barcelona) per a la producció del seu projecte L'acte, així com també amb el primer premi en el Concurs d'Arts Visuals Injuve (Madrid). Ha gaudit d'una beca atorgada per Hangar per realitzar una residència de tres mesos en un centre d'art d'Amsterdam (SMART) i una subvenció de Can Felipa (Barcelona).

Ha estat resident al centre de producció Hangar, Barcelona.

www.tamarakuselman.com

Obres

Statement

Els interessos de Tamara Kuselman són diversos i variables. Durant el procés de construcció del seu treball, es modifiquen els elements i s'afegeixen amb ells nous significats. És per això que ella proposa que s'entenguin com una sèrie de portes que s'obren a més portes.

Moltes de les seves obres es desenvolupen al voltant de la idea de Representació en un sentit ampli: des de la representació fictícia en les arts escèniques o l'art fins al comportament de les persones en la vida quotidiana. Explora les fronteres entre realitat i ficció generant situacions en les quals es confonen els límits entre aquests conceptes.

Sol treballar en conjunt amb col·laboradors, moltes de les seves performances es formalitzen en publicacions, vídeos i instal·lacions, resumint l'experiència dels participants. Tamara té un especial interès en les expectatives que es generen en cada context i com aquestes poden frustrar-se.