Lois Patiño


Lois Patiño (Vigo, 1983). Va compaginar els seus estudis de cinema amb els de psicologia a la Universitat Complutense de Madrid abans d'anar a Nova York on va completar la seva formació de cinema a la NYFA. Posteriorment va realitzar el Màster en Documental de Creació a la UPF de Barcelona. Ha realitzat cursos de videocreació a la UdK de Berlín i tallers amb artistes i cineastes com Joan Jonas, Donald Kuspit, Pedro Costa, Víctor Erice o Daniel Canogar. Ha col·laborat amb la directora Mercedes Álvarez en el seu llargmetratge Mercado de Futuros.

La seva obra es desplaça al territori fronterer entre el videoart, el documental de creació i el cinema experimental. El seu interès principal rau en l'estudi dels processos d'identitat i consciència. Això l'ha portat a l'estudi de psicopatologies on la identitat es veu destruïda i substituïda per una altra, com en la sèrie Rostros de Arena, o la reflexió sobre la mort i la pèrdua de la memòria, on el jo desapareix, a Recordando los Rostros de la Muerte i la videoinstal·lació El Cuerpo Vacío.

En els últims anys la seva atenció s'ha centrat en la percepció i noció de paisatge i en la influència de l'entorn en les persones, com en les peces de videoart Paisaje-Duración i Paisaje-Distancia. Aquesta mirada s'ha anat tornant més íntima i demostrant un interès especial en la recerca d’allò revelador en el paisatge.

La seva obra s'ha presentat en festivals com Rencontres Internacionals París / Madrid / Berlín, Documenta Madrid, Festival de Las Palmas, Jihlava Festival, Videoformes Clarmont d'Alvèrnia, Big Screen Project de New York ... i en centres d'art com Centre Pompidou de París, Museu Reina Sofia, Haus der Kulturen der Welt de Berlín, CGAC, Casa Encendida ...

www.loispatino.com

Obres