Marla Jacarilla


Per desenvolupar la seva obre utilitza tècniques com l'escriptura, la performance, el vídeo i les instal·lacions. Busca contínuament nexes entre l'art plàstic, les noves tecnologies i la literatura per crear una narrativitat fragmentada i esquitxada de ficció que l'espectador és convidat a recompondre.

Guanyadora de diverses beques com la beca de videoart atorgada per la Fundació BBVA, la beca Fundació Guasch Coranty o la beca Bòlit Mentor. Premi a la millor artista del projecte ART NOU 2012. Finalista en certàmens com el Concurs d'arts visuals Miquel Casablancas o als Premis Injuve. Artista resident en centres com Fabra i Coats Fàbrica de Creació, el Centre de Produccions artístiques Hangar o Nau Estruch, espai per a les arts performàtiques.

Ha participat en nombroses exposicions col·lectives entre les què destaquen: Espècies d'Espais (MACBA, Barcelona, 2015), Res s'atura. Acte i prefaci, Dafo. Projectes i espai d'art contemporani (Lleida, 2014); Retrat de l'artista adolescent, Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona (2014); Fugides. La ficció com rigor, Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats (Barcelona, 2014); Fairy Tales, Espai Moritz (Cornellà, 2015), Can Palauet (Mataró, 2014), Bòlit Centre d'Art Contemporani (Girona, 2014); XIII Concurs Internacional Trobades d'Art Contemporani, Museu de la Universitat d'Alacant (2013); The Narrative Condition, Festival Art Souterrain (Montreal, 2013); Biennal d'Art Leandre Cristòfol, Centre d'Art La Panera (Lleida, 2013); Factotum, Fundació Tàpies (Barcelona, 2013); Disruptions, Galeria Senda, (Barcelona, 2012); Pogo, Arts Santa Mònica (Barcelona, 2012); Pas de Deux, Private Space Gallery (Barcelona, 2012).

Exposicions individuals recents: Anotacions per a una eiségesis, Centre d'art d'Alcobendas (2016), Twin Gallery (Madrid, 2015); Obres (in) completes, EspaiDos, Sala Muncunill (Terrassa, 2014); Intent frustrat d'enumeració i explicació de tots aquells elements que resulten superflus en la construcció d'una catedral, Capella de Sant Roc (Valls, 2013) i Acotacions després de la quarta paret, Bcn Producció, Espai Cub, La Capella (Barcelona, 2013).

És editora de la revista de crítica i anàlisi cinematogràfica Contrapicat. Ha col·laborat en publicacions artístiques i cinematogràfiques com Paesaggio, A *Desk, El Rayo Verde, Apuntes cinematográficos, Cortosfera, Culturaca o Pliego Suelto, entre d'altres.