Blanca Rego Constela


(Ferrol, 1974). Fascinada pel cinema des de la infància, el 1993 es trasllada a Barcelona per estudiar direcció de cinema. Aviat s'allunya de les narratives clàssiques per experimentar amb estructures no tradicionals. Després dels seus estudis de cinema, estudia animació i multimèdia, abandonant el medi analògic pel digital.

El seu treball es centra especialment en la relació entre la imatge i el so, amb una clara influència tant del cinema experimental clàssic com de la música visual electrònica contemporània. Actualment, compagina la creació de peces de vídeo monocanal amb directes audiovisuals, realitzats tant en solitari com en col·laboració amb músics experimentals. També és de destacar la seva tasca com a investigadora, que inclou col·laboracions regulars com a escriptora i traductora en diferents mitjans i institucions.

L'eix central del treball audiovisual de Blanca Rego és la relació entre la imatge i el so, tant en sentit literal com figurat. La relació imatge / so és un dels pilars formals tant del cinema com dels nous mitjans, al mateix temps que funciona com a metàfora d'una sèrie de vincles entre diferents aspectes conceptuals que van des de les possibles connexions i desconnexions entre magnituds físiques, com l’espai i el temps, fins a la comunicació bilateral entre ens abstractes com el jo (el conscient / el que sóc / el físic / la imatge) i l'allò (l'inconscient / el que desitjo / l'intangible / el so).

A través de la seva obra, Blanca intenta explorar aquestes relacions des de tots els punts de vista possibles, provocant sinergies que en algunes ocasions sorgeixen de minuciosos processos estructurals i en altres d'errors provocats o imprevistos que generen resultats més propers a allò espectral que al racional .

Els seus treballs s'han projectat en desenes de festivals de videoart i cinema experimental europeus i americans, així com en museus, centres d'art i galeries, com l'Espai Fundació Telefónica (Madrid), el CA2M (Móstoles), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el MARCO (Vigo), The Market Studios (Dublín), etc.

 

 

http://www.null66913.net

Obres