Maite Cajaraville


Maite Cajaraville (1967, Llerena, Badajoz). He combinat des de fa deu anys les meves facetes d'artista i de creativa en l'àmbit dels nous mitjans. Màster en Teoria i Pràctica de l'Art Contemporani (MFA), per la Universitat Complutense de Madrid, Diplomada en Informàtica (Madrid, 1991-93) i vaig completar la meva formació multidisciplinària a l'Escola Superior d'Arts Visuals de Frankfurt (Alemanya, 1993-96), a la qual vaig accedir gràcies a una beca “Pépinières européennes”.

A Frankfurt, a la “Städelschule für Bildende Kunst” vaig cursar els meus estudis d'art interdisciplinari sota la tutela directa dels artistes i professors Peter Weibel i Thomas Bayrle, i em vaig especialitzar en les disciplines d'art interdisciplinari, videocreació i art digital.

Des de llavors he assistit assíduament a seminaris i cursos sobre art, comunicació i nous mitjans, a Linz (Ars Electronica, Àustria), Kassel (Documenta, Alemanya), Lisboa (ExperimentaDesign, Portugal), Mont-real (IMC, Canadà) i Espanya (Universitats de Conca i Madrid).

Sobre la meva trajectòria artística he participat com a artista en diversos certàmens i mostres, exposicions i festivals d'art a Espanya (incloent diverses edicions d'ARCO, convidada per diferents museus i galeries, i la Fundació ARCO) i Europa (a França, Bèlgica, Luxemburg, Portugal, Espanya i Alemanya).

La meva obra artística inclou videocreacions com aked, Cyborgs, Hombres y Drag Queens, Inocencia Artificial, Morgam o La matanza, obres interactives com The flux of Influences i Helicopter i instal·lacions de gran format com What’s happenning in my living room? o Especular, Imaginar...

Sóc cofundadora i coordinadora de la plataforma artística coneXión.madrid, iniciativa pionera (creada en 1996) per a la difusió de la cultura digital via Internet, i fundadora i responsable de Peninsulars Vídeo, associació i directori de videos de creació i artistes (directori de referència en la sorra de la videocreació espanyola).

He comisariat el Festival d'Art i Noves tecnologies Mediarama, impulsat per la Junta d'Andalusia, i col·laborat amb diferents revistes sobre art i nous mitjans. Igualment he impartit diverses conferències relacionades amb les meves àrees d'especialització artística.

Obres