Clemente Calvo


L'artista Clemente Calvo (Saragossa, 1964) treballa de manera autodidacta en cinema experimental des de 1983. Estudia a la Nova York Film Academy en 1994, etapa en què produeix quatre curtmetratges en 16 mm, un dels quals, The Mutant, és premiat en la 6a Setmana de Cinema Experimental de Madrid en 1996. Un altre d'aquests films, The Flame, ha format part de la secció Experimenti del Festival de Cinema de Dresden en 2005. A més, entre la seva producció destaquen Dark Love (1987-2000), inclosa en el projecte "Caras B del Videoarte en España" (comissariat per Nekane Aramburu i Carlos Trigueros) i la col·lecció Videolightwork, amb quatre de les seves peces seleccionades per Punto y Raya Festival.

Clemente Calvo treballa en el món de l'audiovisual abstracte, buscant l'harmonia mes completa possible entre imatge i so. En alguna de les seves pel·lícules reprèn idees dels orígens del cinema experimental, combinant mètodes clàssics d'animació i manipulació directa del cel·luloide amb eines d'edició de vídeo en alta resolució. Farmacèutic de professió, en 1986 fongui la seva pròpia productora i de manera progressiva acaba optant per dedicar-se plenament a la pràctica artística.

Els seus últims projectes expositius trasllueixen l'interès pel rescat de peces documentals relacionades amb l'entorn rural en què habita i es desembolica (Sant Mateu, Leciñena, Azuara, Daroca, Sant Joan, Calmarza, entre altres), mostrant-les a vegades sense pràcticament edició pel mig, simplement digitalitzades, a manera de objet trouvé audiovisual.

Obres