Juan Crego


Juan Crego. Nascut a Salamanca (1962). Viu a Barakaldo.

És Doctor en Belles arts, i professor d'Audiovisuals en la Facultat de BB.AA. del País Basc des de 1988.

Ha dirigit diversos projectes d' investigació i publicat diversos articles.

La seva principal activitat artística és la realització de vídeos d'autor (des de 1984), alguns dels quals han estat exhibits en importants mostres: "Real Estafi, Life Size, Direct Sound” inclòs en En Construcció: Panorama del Vídeo de Creació als anys noranta. (1997) Centre d’Art Santa Mònica, Barcelona; “Daniel, Març 1990” i “Dilluns, 27 de gener de 1992” tots dos inclosos en Senyals de Vídeo (1995-97) Mostra de Vídeo espanyol itinerant, comisariada per E. Bonet i presentada a: Madrid, Las Palmas de Gran Canària, Pamplona, Palma de Mallorca, la Corunya, València, Barcelona, Buenos Aires i Caracas. O inclosos en seleccions com a Art electrònic a Espanya (2000), Cd-rom editat pel MECAD (Barcelona). Sengles còpies dels vídeos “3660 segons” i “Dilluns 27 de gener de 1992” han estat adquirides per les Mediateques del Palau de Montehermoso (Vitòria) i de la Caixa (Barcelona).

També ha desenvolupat una extensa activitat expositiva tant individualment com en mostres col·lectives, generalment instal·lacions de caràcter audiovisual. Entre les més recents poden destacar-se: una instal·lació audiovisual dins de la col·lectiva anglo-hispana PROVINCE, en la Mappin Gallery (Sheffield) i en Bilbaoarte (Bilbao) (2001); la Videoinstalació Estereoscópica presentada a la col·lectiva 2’5 (entre dimensions) en el C. Cultural Montehermoso,Vitòria (2002); i “Locomoció”, videoinstalació-intervenció en l'Estació de RENFE de Bilbao-Abando (2002).

Recentment ha desenvolupat col·laboracions amb intèrprets i amb compositors com a Mª Eugenia Luc (Lamiak)i Angel Enfedaque (Locomoció), sempre mitjançant treball videogràfic.