Félix Fernández


Neix en 1977 a Celeiro, un petit poble pesquer de la costa de Lugo. Es llicencia en Belles arts en la facultat de Pontevedra i es forma paral·lelament en dansa contemporània i teatre-performance amb Marina Abramóvic, Ana Buitrago, Elena Còrdova, Juan Domínguez, Bartolomé Ferrando, Esther Ferrer i Mónica Valencià.

En el 2010 va ser becat per FENOSA- Gas Natural per residir a Berlín i New York; en el 2008 pel Centre Coreogràfic Galego i la Comunitat de Madrid; en el 2005 per la Casa Encendida i en el 2004 per INJUVE. Els seus treballs audiovisuals han estat premiats en el 2010 pel Canariasmediafest i la Casa de Velásquez.

Actualment prepara el seu individual CROSSED LINES per al Museu FENOSA-Gas Natural de la Corunya que presentarà el resultat dels projectes realitzats a Berlin i Nova York.

És col·laborador habitual d'artistes i músics com Andrés Senra, Juanma Carrillo, Rubeck i Lápsus.

Obres

Statement

El treball de Félix Fernández es centra en la relació de l'individu contemporani amb l'entorn que li ha tocat viure (temps, espai, cos, identitat, realitat socioeconòmica, paisatge, mitjans de comunicació, …). La seva mirada sempre subjectiva cerca la complicitat i empatia de l'espectador, ja que en cas contrari el seu treball no pot ser entès.

Formalment inscriu els seus treballs en una multiplicitat de formats donant com a lloc híbrids entre foto i performance, espectacles audiovisuals, instal·lacions, videocreacions, …

El cos és un element fonamental en la seva obra, en la qual ell apareix, dotant d'un component autobiogràfic a alguns dels seus treballs, que combinat amb el poder simbòlic d'objectes i situacions donen com resultat un llenguatge que barreja realitat i ficció a parts iguals.