Dora García


Valladolid, 1965. Dora García va cursar els seus estudis de Belles arts a la Universitat de Salamanca, Espanya, i a la Rijksakademie d' Ámsterdam, Holanda (1985-1992).

Dora García utilitza l'espai expositiu com a plataforma per dur a terme una investigació sobre la relació entre espectador, obra i lloc, sovint utilitzant la performance i la interactivitat a aquest efecte. A través de canvis mínims, sense envair l'espai, converteix la sala en una experiència sensorial, de la qual cada visitant surt amb les seves percepcions alterades, o com a mínim amb cert grau d'escepticisme. En entrar en contacte amb l'obra de Dora García, desenvolupem un sentit per començar a llegir els més petits signes com a possibles significants. L'artista tracta el tema de l'experiència guionizada, així convertint als espectadors en protagonistes d'una ficció, de vegades a gratcient, altres no.

Dora García ha participat en exposicions d'art internacionals com la Manifesta (1998), la Biennal d'Istanbul (2003), Münster Sculpture Projects (2007) i la Biennal de Sydney (2008). La seva obra s'ha mostrat en museus com el MACBA, Barcelona (2003), MNCARS, Madrid (2005), MUSAC, León (2005), SMAK, Gant (2006) i GfZK, Leipzig (2007). Aquest any 2009 inaugurarà una exposició individual en el CGAC (Santiago de Compostel·la), i participarà amb un Solo Project en Playing the city (Schirn Kunsthalle, Frankfurt, Alemanya) i la Galleria Civica di Trento, Itàlia.

Obres