Pol

Marcel·lí Antúnez Roca
Reproduïr la vista prèvia

Posició no accssible en el mode de vista prèvia



Document de la performance mecatrònica interactiva del mateix títol, concebuda com un conte contemporani, “una rondalla irònica i poètica per a tots els públics” encara que sense escatimar els detalls xocants i escatològics característics d'altres creacions d'Antúnez. El protagonista del conte és un conill antropomorf que ha perdut la seva primera dentició –metàfora de la infància i altres estadis de mutació fisiològica del cos– i que busca desesperadament l'amor. Les seves peripècies, sosté l'autor, es veuran premiades amb una nova dentadura i amb la felicitat amorosa, mentre que pel camí “plantegen passions i temors arquetípics: la repulsió al brut, l'eufòria violenta, els temors a la infecció o el malson narcòtic”. Aquest vídeo resumeix els trets i elements de l'espectacle original, en el qual intervenen dos actors amb sengles “exosquelets” –el “conill” i el mateix Marcel·lí Antúnez-, mitjançant els quals activen els restants elements: un teló de fons format per tres pantalles verticals, cinc robots i els elements sonors i lumínics que completen l'escenografia audiovisual/multimedial de l'espectacle.

Amb aquesta obra, es pot dir que Marcel·lí Antúnez s'acosta al teatre-de-text, sense deixar de ser un teatre-de-imatges en el qual ara s'inclouen animacions en 3D i en Flaix, projectades en diverses configuracions en el tríptic de pantalles del fons, a més dels ens robòtics, l'ortopèdia mecatrònica i el programari creat específicament per a la posada en escena i la concepció sencera de l'espectacle.

L'equip de treball per a aquesta producció mecatrònica va incloure a Alain Wergifosse a la música; Roland Olbeter per a la concepció i realització dels robots; Jesús del Carrer en la programació informàtica; l'EBA Studio per als exosquelets i altres complements robòtiques; el SU Studio en les animacions en 3D; Eugenio Tisselli per a la programació MIDI, etc. Piero Steinerva interpretar al “conill” protagonista i Silvia García a la seva enamorada virtual al ciclorama projectat.

Fitxa Tècnica

  • Títol: Pol
  • Direcció: Marcel·lí Antúnez Roca
  • Producció: Marcel·lí Antúnez Roca. 2002.
  • Durada: 00:08:15
  • Llenguatges: Català
  • Format original: Quicktime
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: PAL
  • Llicència: Copyright