Seduction

Julia Montilla


Una simpàtica ballarina efectua una senzilla dansa de seducció sobre loops de música lounge en entorns naturals. El seu carisma, el seu somriure, el joc dels seus ulls i la màgia dels seus dits conquista a la càmera i arrabassen a l'espectador.

Mitjançant el ball la intèrpret desenvolupa diferents estratègies de seducció codificades pel cinema Bollywood. Moviments senzills però molt sistematitzats, destreses desenvolupades des de la tradició hindú i modulades pel musical cinematogràfic consistents en jocs de miradites, somriures, danses de mans i remenades refinades. Gestos estudiats presos del món vegetal imitant estereotipadament la sensualitat vital i l'art de la seducció. Un subtil coqueteig, unes caigudes d'ulls i unes pantomimes la funció de les quals és alegrar la vista i l'esperit masculí pretès. Codis culturals femenins que evoquen fantasies sentimentals en un espot promocional. Un il·lusionisme simbòlic del ball, ressaltant una interacció permanent amb l'entorn, profundament arrelat a partir de la reescriptura kitsch del folklore indi que han consensuat els mitjans de comunicació i propaganda del país.

Julia Montilla estén la seva sèrie Too Much Heaven, composta per Masti i Heaven must send you, amb un senzill i divertit pròleg/epíleg: Seduction. A diferència dels anteriors, en aquest treball les ubicacions són a l'exterior (cada plànol amb un fons diferent) i trobem a una única ballarina (presa frontalment mirant sempre a càmera). La música és una recreació electrònica tipus anunci promocional. Una amalgama de codis, on les essències tradicionals i comercials índies amb la cultura occidental són coreografiats finalment mitjançant un àgil muntatge. La lleugera estructura narrativa, la picardia recatada de la ballarina i les luminescencias que brollen dels gestos fan d'aquest vídeo un simpàtic divertiment.

Fitxa Tècnica

  • Títol: Seduction
  • Direcció: Julia Montilla
  • Producció: 2005.
  • Durada: 00:01:19
  • Format original: Mini DV
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: NTSC - PAL
  • Llicència: Copyright