Galicia sitio distinto

Antón Reixa


Videoclip atípic, com solen ser els del grup Us Ressentits. Una exaltació de la cultura gallega fusionant irònicament els seus tòpics amb els signes d'identitat de la societat del moment. Antón R. Reixa  realitza un videoclip sobre la celeritat dels cambalaches de la cultura gallega sense renegar de la tradició. La cultura d'aquesta Autónomía és oberta a la globalització, una nova identitat pastada.

«Viatgers al tren i gallecs també»

Antón R. Reixa  vestit de gallega amb barret (donant a un gallegiño), Antón R. Reixa  com a jueu perseguit, com mod amb pañoleta. Mutacions d'un gallec en diverses situacions matisant les seves dissimilituds amb altres pobles. Personatges (i personalitats) variats rescatats del passat la identitat del qual de souvenir és reciclada en aquestes èpoques de televisió. L'electrònica pastant folklore i postmodernidad (antropologia, art i política) cap a una síntesi complexa d'identitats.

«Taló, taló, taló punta taló»

Els tòpics de la costums gallecs recombinados en un plató televisiu. Els mitjans de producció visual a partir de diferents preses aporten diferents icones carregades de sentit. Tots amb vestits tradicionals convertits en personatges mediàtics representant la societat del moment a Galícia. Globalització del model particular de la identitat gallega que habita a tot el món sense basar-se en unes altres. «Galícia assetjo diferent», com a cançó, en el seu moment va arribar a convertir-se en un himne que identificava postmodernamente a tot un poble deprimit històricament, li insuflava alè i, al seu torn, en una picada d'ullet a tota la moguda cultural que concloïa en aquests moments.

«Unha vegada un jicho en Noia, díxome amb paranoia, que Álvaro Pino, comprou unha vespino, quedeime sense falar e pra dissimular, decidín cantar, unha cançó italiana, que es chama Il Pelat, Mondoñedo!... Noia paranoia e Pelat Mondoñedo, viño branco, viño negre, Galícia, lloc diferent.»

Fitxa Tècnica

  • Títol: Galicia sitio distinto
  • Direcció: Antón Reixa
  • Producció: Videoesquimal S.A.. 1989.
  • Durada: 00:06:00
  • Llenguatges: Gallec
  • Formats: Betacam Digital - DVD
  • Sistemes de TV: NTSC - PAL
  • Llicència: Copyright