Sra Polaroiska


Alaitz Arenzana i Maria Ibarretxe són les creadores de Sra Polaroiska en Sillón de Taller. Alaitz Arenzana és Llicenciada en Comunicació Audiovisual. Des de les primeres obres com a artista, deixava clar que el seu camí estaria vinculat a pràctiques d'investigació i creació més properes al món de l'art, que al d'interessos més industrials de la imatge. Maria Ibarretxe, Diplomada en Art dramàtic, prové del món de la creació escènica i de la performance a més de treballar com a ballarina i actriu en diferents companyies. La seva col·laboració ha suposat la permeabilitat d'aquests dos mons en un punt intermedi.

2008. Beca Bilbo Art Fundació. Subvenció Govern Basc a la Producció Coreogràfica.
2006/07. Beca d'Arts Visuals i Imatge de Síntesi. Diputació Foral de Bizkaia.
2005. Sub. del Govern Basc - Realització de Curtmetratges.
2004. Ajuda a la Creació Coreogràfica del Govern Basc.
2003. Premi Audiovisual Injuve. Institut de la Joventut. Madrid.
Premi Millor Banda Sonora Original MECAL 2003, CCCB, Bcn.

EXPOSICIONS
- Calypso.Procesos de aprendizaje artístico. Sala Rekalde, Bilbao
- 1, 2, 3 ... Vanguardias - EL Arte com Arte contextual / Cine / Arte entre el Experimento y el archivo. Desembre 7 / Mar 08.
- Digitalizar lo Efímero creación escénica y documentación. Videofronteras. Facultat BBAA de Conca, Facultat de Filosofia de la Univ. D'Alcalá d'Henares; la Casa Encendida, Madrid.
- Incógnitas: Cartografías del Arte Contemporáneo en Euskadi, comissari: Juan Luís Moraza. Museu Guggenheim Bilbao
- D - Generaciones - Experiencias subterráneas de la no ficción española, Festival de cinema de Gran Canàries.
- Taste Festival, Stuck kunstencentrum, Leuven
- Ertibil 07.
- Skena up Festival. Kosovo / EBAK (Euskal Bideo Artistak), Zinebi, Bilbao.
- Canal Mono, CC. La Barceloneta, Bcn.
- Mostra d'Art Injuve 03. Sala Amadis / Cercle de Belles Arts. Madrid.
- Emergencias 06. La casa Encendida, Madrid.

Obres

Statement

L'obra audiovisual de la Sra Polaroiska en Sillón de Taller gira al voltant de l'art d'acció, la creació escènica i coreogràfica. El seu treball es basa en la recerca d'altres espais i llenguatges, on el cos i la seva relació amb l'espai en què es troba és sempre el principal protagonista. Elles fugen de les estructures convencionals de narració i dels conceptes tancats a l'espectador. Les seves obres, intencionadament ambigües, juguen amb els rols associats al cos, desestabilitzant la mirada del que observa, obligant-lo a posicionar-se en allò que està veient. L'espectador se submergeix completament en el seu món, en l'espai que elles han creat. Un espai però obert, en el qual hi ha múltiples interpretacions, tantes com les mirades que s'han observat que ha passat a la pantalla.