Hamacaonline

Catàleg

Notícies

Francesca Llopis


Nascuda i resident a Barcelona. Des de l'any 1981, realitza exposicions i construccions en l'espai. El recorregut pictòric s'inicia amb l'arquitectura com a representació de la cultura urbana, molt propera al neo-expressionisme dels 80s. Utilitza el laberint com a metàfora de la ciutat donant pas a un altre espai molt significatiu: la cavitat. Aquest no-lloc és identificat com una figura de la pròpia identitat.

L'any 2002 fa la primera video-instal·lació anomenada “2 habitacions amb vista” en el Centre d'Art de Santa Mònica. Des de llavors segueix treballant amb aquest mitjà, fotografia i pintura, que s'han presentat en festivals d'art especialitzats, en galeries i museus.

La utilització de l'espai des d'una perspectiva de l'artificial evoluciona en una nova imatge: la naturalesa, on el bosc, les boires i l'aigua són els protagonistes de les obres.

Té un especial interès a implicar a l'espectador amb el seu posicionament davant el paisatge imaginari, empenyent-lo i atrapant-lo en una espècie de tela d'aranya en l'espai simbòlic. Aquesta proposta artística es llegeix des d'una perspectiva poètica.

Becada pel Ministeri de Cultura Español, la Generalitat de Catalunya, VEGAP. També ha realitzat projectes en diferents ciutats i paisos, Iemen, Islàndia, Varsòvia, Londres, NY, Roma, Hamburg, Berlin i Osaka.

Obres