TALLERS: Introducció al vídeo de creació

20 de octubre de 2016

SAMSUNG

FORMACIÓ HAMACA-HANGAR
Càpsules formatives de vídeo per a artistes i creadors que s’inicien en aquest medi. Es farà un breu itinerari per les principals qüestions conceptuals, tècniques i d’anàlisi del sector per part dels membres de l’equip de la distribuïdora de vídeo (art) Hamaca.

 

CALENDARI I INSCRIPCIONS
Calendari: dijous 20 i 28 d’octubre i dijous 3 i 10 de novembre
Horari: de 17 a 19h
Lloc: Hangar
Matrïcula gratuïta
Plaçes limitades. Inscripcions: https://hangar.org/ca/news/capsules-dintroduccio-al-video-de-creacio/


________________________________________________________________
Primera càpsula : L’ABC del Vídeo – 20 octubre – Kikol Grau
En aquesta primera sessió coneixerem els passos necessaris per a la realització d’un vídeo: de la planificació de la producció, als sistemes de gravació, a l’edició i els formats de vídeo. També es mostraran els programes més comuns necessaris per a editar, convertir i descarregar vídeos i les plataformes i pàgines en les què podem pujar els nostres vídeos a internet.

Segona càpsula – Recursos audiovisuals i muntatge en el vídeo experimental – 28 octubre – Kikol Grau
El vídeo experimental utilitza, en moltes ocasions, imatges d’internet, de la televisió, del cinema…com a material de base pel projecte creatiu. Aquesta sessió partirà d’exemples pràctics per analitzar com el tractament de les imatges, la seva apropiació, distorsió…juntament amb recursos com els textos, l’àudio, el color…són eines de treball útils per a la creació audiovisual més experimental.

Tercera càpsula: Distribució – 3 de novembre – Urgell Funollet
En aquesta sessió es plantejaran les principals estratègies per a la difusió i distribució de l’obra, fent un recorregut pels principals espais de promoció de l’obra (centres d’art, galeries, festivals, espais independents…), els circuits on-line i la creació de xarxes.

Quarta càpsula: Introducció als Drets d’Autor – 10 de novembre – Eli Lloveras
En aquesta darrera sessió s’explicaran les bases del funcionament de la llei de propietat intel·lectual aplicat a les necessitats del treballs dels artistes i creadors. Respondrem preguntes com: Què és el Copyright? I els Creative Commons? Com controlo el tipus de llicència que vull aplicar als meus treballs? Puc fer servir material trobat a la xarxa per a realitzar les meves creacions? Què són les entitats de gestió col·lectiva?

________________________________________________________________

Formadors:

Kikol Grau, tècnic d’Hamaca i creador. Comença la seva trajectòria professional a BTV i ha estat productor i realitzador independent per al programa Metròpolis de TVE. Com a creador, ha realitzat nombrosos videoclips i treballs audiovisuals que l’han portat a festivals europeus i internacionals.

Eli Lloveras, directora d’Hamaca. La seva carrera professional s’inicia amb la productora YProductions de producció, gestió, investigació i formació en l’àmbit de la cultura. Ha estat una de les iniciadores de la distribuïdora Hamaca i n’és la directora des de 2009. Durant aquests anys, ha treballat amb la producció artística, l’economia de la cultura, el treball cultural, la investigació en cultura, la crítica cultural, les polítiques culturals i la innovació en cultura.

Urgell Funollet, coordinadora de projectes d’Hamaca. Es dedica a la gestió de projectes culturals des de 2005, primer en projectes de cooperació cultural (UNESCO, AECID) en recerca de polítiques culturals (Càtedra Unesco de Polítiques Culturals de la UDG) i en múltiples projectes d’associacions i entitats culturals. A inicis de 2014  comença la seva  col.laboració amb la distribuïdora de vídeo art Hamaca.