HAMACA PROJECTA: FRANCISCO RUIZ DE INFANTE

8 de setembre de 2016

 A-RUIZ-mano-rayoW

 

APRENDRE A DONAR COPS (melancolies rítmiques per a un present continu)

 

 

21 setembre 2016_19h00 / Arts Santa Mònica

 

 

Projecció vídeo amb algunes expansions performatives i un diàleg amb Glòria PICAZO


En aquesta sessió concebuda específicament per a l'ocasió, el prolífic Ruiz de Infante proposarà un viatge iniciàtic pels meandres d'algunes de les seves creacions audiovisuals dels últims anys, així com un panorama de les seves recents línies de treball.

Un dispositiu audiovisual multi pantalla serà activat al principi de la presentació per anar evolucionant i guiar-nos al llarg d'una experiència audiovisual feta de capes. L'articulació de diferents vídeos i accions explicitarà la relació existent entre allò que es vol fer i allò que es fa realment, allò què hauria d'haver estat i allò que és; en definitiva al voltant de la vibració altament energètica que separa desig i realitat.

Amb ell saltarem per temps i espais de diferents obres de la seva trajectòria: del projecte temàtic "Los Lobos" (1993/2001), treballs de la sèrie "BlueSky" (2005/2016) i les formes híbrides entre vídeo i performance creades junt amb la coreògrafa Olga Mesa amb el títol genèric "Carmen / Shakespeare" (2012-2018).

Al llarg de la sessió serem còmplices de varis treballs inèdits i varis remix improbables d'algunes de les obres claus de la seva història.

Bon viatge!



FRANCISCO RUIZ DE INFANTE

Des dels seus primers treballs ("Hacia el agua" -1988-) Ruiz de Infante proposa experiències audiovisuals en les què les línies discursives del text, imatge i so es creuen de manera vertiginosa. En la seva obra (com en la vida) els espais i els temps friccionen, els oblits són un motor-trampa i els desitjos (casi, casi, casi) sempre es fan realitat per marcar bé la distància entre "allò que es pensa" i "allò que és".

El seu treball s'ha exposat en importants institucions: Museu d'Art Modern de París, el MNCA Reina Sofía de Madrid, el Guggenheim de Bilbao, la Blaffler Gallery de Houston i forma part de col.leccions i mediateques internacionals com la col.lecció del Centre Pompidou (París) o el MNCA Reina Sofía (Madrid).