PRESENTACIÓ: APOLOGIA/ANTOLOGIA

16 de gener de 2017

DVDBox_Hamaca_Bodego

 

Presentació d'Apologia/Antologia: Recorreguts pel vídeo en el context espanyol

 

Video-compilació que recull els prop de cinquanta anys d'història de la producció artística audiovisual en el nostre context, mitjançant un cofre que conté cinc DVD i un llibret. L'edició és part d'un projecte que inclou una web amb més de dues-centes cinquanta produccions de lliure accés.

La Virreina Centre de la Imatge
Palau de la Virreina
La Rambla, 99. 08002 Barcelona

Dimarts 24 de gener, 19 h. Virreina LAB
Entrada gratuïta. Aforament limitat

La inexistència d'una compilació antològica que ordenés i contextualitzés les videocreaciones estatals, i les dificultats per difondre internacionalment el catàleg de la distribuïdora Hamaca van impulsar el projecte editorial Apologia/Antologia: Recorreguts pel vídeo en el context espanyol. La iniciativa està inspirada en fructíferes recopilacions realitzades en altres contextos, com les realitzades per la distribuïdora de videoarte americana Video Data Bank.

L'objectiu del projecte és visibilizar les genealogies de les diferents obres i artistes, i els vincles i els diàlegs que tenen lloc entre ells; facilitant, d'aquesta manera, el coneixement i la difusió dels usos del vídeo i el cinema. El títol doble desvetlla la duplicitat dels impulsos motors del projecte: en primer lloc, la passió per l'art audiovisual; en segon lloc, la determinació per crear una eina útil historiogràfica. L'ordre dels termes assenyala la tirada pel mitjà com a punt de partida i instrument per sortejar l'arbitrarietat implícita en tota labor antològica.

Apologia/Antologia s'articula entorn de cinc eixos temàtics proposats per l'equip editorial que integren Aimar Arriola, Eugeni Bonet, Gonzalo de Pedro, Neus Miró i Arturo/fito Rodríguez. La jornada proposada part dels dos formats complementaris en què es materialitza el projecte: una caixa de DVD (editada i distribuïda per CAMEO) i una pàgina web (dissenyada pel data activist Nicolas Malevé).

Programa

19:00-19:20
Presentació d'Apologia/Antologia
Eli Lloveras i Nicolas Malevé

19:20-20:10
Taula rodona amb l'equip editorial
Aimar Arriola, Eugeni Bonet, Gonzalo de Pedro, Neus Miró i Arturo/fito Rodríguez
Moderada per Eli Lloveras

20:10-21:00
Projecció d'una selecció de produccions integrades en els recorreguts d'Apologia/Antologia

 

 

***
 

Apologia/Antologia és una iniciativa d'Eli Lloveras (directora d'HAMACA) i Anna Manubens (Cap de Programes Públics del CAPC musée d'art contemporain de Bordeaux). L'edició és una coproducció entre HAMACA (distribuïdora de videoarte i arts electròniques), Tabakalera (Centre Internacional de Cultura Contemporània en Donostia/Sant Sebastià) i Universitat del País Basc (UPV/EHU); i compta amb la col·laboració d'AC/I (Acció Cultural espanyola), MECD, la Generalitat de Catalunya, Hangar i CAMEO.

Més informació: http://www.hamacaonline.net/aa/
Email: apologia@hamacaonline.net