Punto de Vista 2014

Jan. 14, 2014

CAT/CAST

Punto de Vista celebrarà un seminari internacional de cinema del 19 al 22 de febrer de 2014

Pamplona acollirà al febrer una nova cita amb el cinema de no ficció. Punto de Vista oferirà un seminari, protagonitzat pels cineastes IIgnacio Agüero (Chile) i Pema Tseden (China), que estaran a Pamplona per presentar les seves pel·lícules, debatre amb els assistents i reflexionar sobre el seu cinema. El termini per inscriure's es manté obert.

El seminari, organitzat per suplir l'absència del festival en 2014, pretén ser una trobada docent i d'exhibició de pel·lícules que serveix de pont entre una convocatòria i una altra del festival. Igual que en 2012, aquesta segona edició del seminari comptarà amb la presència de dos cineastes internacionals, Ignacio Agüero i Pema Tseden, realitzadors que amb prou feines han presentat la seva obra al nostre país. Així mateix, el seminari presentarà una retrospectiva de cadascun d'ells.

A més, durant aquesta cita se celebrarà una nova edició del Projecte X Films i es presentarà la pel·lícula creada en el marc de l'edició 2013 del projecte de Francina Verdés. En aquesta quarta cita del Projecte X Films, que es va iniciar en 2010 per oferir a documentalistes espanyols emergents la possibilitat de realitzar una creació audiovisual en forma d'assaig a Navarra, els artistes participants són Aitor Gametxo, Eloy Domínguez i Mercedes Mangrané.

Com a colofó final, el dissabte 22 de febrer, la sessió de clausura obrirà un nou espai que tindrà continuïtat en futures edicions del festival Punt de Vista: "Pensar el cinema". En 2014 el programa es titula Snow Movies, i reunirà una sèrie de peces en relació i devoció a la neu. La sessió estarà conduïda per la poeta espanyola Menchu Gutiérrez, una de les millors assagistes i escriptores dels nostres dies i autora del llibre Dir la neu.

El nombre de places està limitat a 100 persones, per la qual cosa l'organització atendrà prioritàriament les sol·licituds de professionals i estudiants universitaris de l'àmbit del cinema i la creació audiovisual.

La quota d'inscripció és de 75 euros, i inclou l'acreditació, el catàleg, dos master class, l'accés a les projeccions, les pauses cafè del 20, 21 i 22 de febrer i els menjars del 20 i 21 de febrer. Si a més es desitja assistir al menjar del dissabte 22, la quota d'inscripció serà de 90€.

Informació i inscripcions: www.puntodevistafestival.com.

CAST

Punto de Vista celebrará un seminario internacional de cine del 19 al 22 de febrero de 2014

Pamplona acogerá en febrero una nueva cita con el cine de no ficción. Punto de Vista ofrecerá un seminario, protagonizado por los cineastas Ignacio Agüero (Chile) y Pema Tseden (China), que estarán en Pamplona para presentar sus películas, debatir con los asistentes y reflexionar sobre su cine. El plazo para inscribirse en el seminario se mantiene abierto.

El seminario, organizado para suplir la ausencia del festival en 2014, pretende ser un encuentro docente y de exhibición de películas que sirve de puente entre una convocatoria y otra del festival. Al igual que en 2012, esta segunda edición del seminario contará con la presencia de dos cineastas internacionales, Ignacio Agüero y Pema Tseden, realizadores que apenas han presentado su obra en nuestro país. Asimismo, el seminario presentará una retrospectiva de cada uno de ellos.

Además, durante esta cita se celebrará una nueva edición del Proyecto X Films y se presentará la película creada en el marco de la edición 2013 del proyecto de Francina Verdés. En esta cuarta cita del Proyecto X Films, que se inició en 2010 para ofrecer a documentalistas españoles emergentes la posibilidad de realizar una creación audiovisual en forma de ensayo en Navarra, los artistas participantes son Aitor Gametxo, Eloy Domínguez y Mercedes Mangrané.

Como colofón final, el sábado 22 de febrero, la sesión de clausura abrirá un nuevo espacio que tendrá continuidad en futuras ediciones del festival Punto de Vista: "Pensar el cine". En 2014 el programa se titula Snow Movies, y reunirá una serie de piezas en relación y devoción a la nieve. La sesión estará conducida por la poeta española Menchu Gutiérrez, una de las mejores ensayistas y escritoras de nuestros días y autora del libro Decir la nieve.

El número de plazas está limitado a 100 personas, por lo que la organización atenderá prioritariamente las solicitudes de profesionales y estudiantes universitarios del ámbito del cine y la creación audiovisual.

La cuota de inscripción es de 75 euros, e incluye la acreditación, el catálogo, dos master class, el acceso a las proyecciones, las pausas café del 20, 21 y 22 de febrero y las comidas del 20 y 21 de febrero. Si además se desea asistir a la comida del sábado 22, la cuota de inscripción será de 90€.

Información e inscripciones: www.puntodevistafestival.com.