Resolució Beca Contrapicada 2020

14 de desembre de 2020

Reunit el jurat de la convocatòria Beca Contrapicada 2020, format per Caterina Almirall, Marina Díaz López i Linda Valdés, ha resultat seleccionat com a projecte guanyador:

  • Experimento Deanie, de María Rogel del Hoyo. El comitè d'avaluació ha valorat la solidesa i complexitat amb la qual s'articulen els diferents elements del projecte, que contempla dur a terme una recerca cinematogràfica, una reivindicació contemporània del melodrama i un procés de mediació amb adolescents, en un diàleg íntim. La proposta atén a allò emocional en el món adolescent, en un procés que succeeix amb. Es desenvoluparà en un treball amb 4 instituts, multiplicant una mateixa escena, de “Esplendor a l'herba”, presentant així una visió perifèrica i diversa del melodrama, que qüestiona el tractament de la feminitat, alhora que incorpora l'atzar des de la solvència.

Com a substitut davant de qualsevol imprevist que impedeixi l'execució del primer, ha resultat seleccionat:

  • Una cuestione di peso, de Matteo Guidi. Es tracta d'una recerca sobre el gest d'ocultació del Monument in memoria della fondazione dell’impero, amb una narrativa composta de reflexions col·lectives, imatges d'arxiu i la mirada d'un grup d'estudiants. El comitè d'avaluació ha valorat la pertinència del tema, la recerca sobre representació i tecnologia, així com el desenvolupament mitjançant un procés col·laboratiu.

El projecte seleccionat serà produït durant l'any 2021, serà difós mitjançant la xarxa d'Instituts Cervantes i serà catalogat i distribuït a nivell estatal i internacional per Hamaca de manera no exclusiva, podent formar part de programes de recerca o aprenentatge.