Andalusia vilana

Jan. 17, 2023

Projecció de Sé Villana. La Sevilla del diablo de María Cañas, juntament amb una intervenció de Sole Parody


Sé villana. La Sevilla del Diablo és un mostrari-rebel·lió sobre la indústria dels fanatismes i un homenatge a la humanitat més aperreá. A la creació popular, a la força dels febles, gossos verds, poetes, exiliats, bojos, prostitutes… Al poble no sols com a pedrera de materials folklòrics sinó com a autèntic protagonista de la vida que té el poder de detenir el tren de la història. María Cañas, iconoclasta audiovisual, salvatge mediàtica, practica en aquesta peça la videoguerrilla, introduint-se en els tòpics i gèneres per a dinamitar-los des d'uns codis de la remescla que s'assemblen a productes culturals recognoscibles com és el programa de la televisió catalana APM?

La projecció de Sé villana. La Sevilla del Diablo vindrà acompanyada de la presència de Sole Parody, qui a partir del vídeo abordarà temes sobre identitat i representació, com poden ser: si actualment la identitat andalusa està atravessant un període de crisi, o així s'entén des d'alguns sectors d'esquerres; si existeix alguna cosa així com aquesta identitat i si n'és una, o diverses, o quines són; sobre les maneres en què és representada i autorepresentada; si el que algunes estan pensant i escrivint sobre una generació d'artistes que, especialment des de la música, caminen reconstruint uns imaginaris d'emancipació i possibilitat que des de la política institucional fa molt que s'han perdut.

Le Parody és l'àlies de Sole Parody, artista andalusa establerta a Madrid. Des dels seus començaments en la música, experimenta amb les interseccions entre màquina i veu, combinant la seva passió per l'electrònica i l'expressió folklòrica. Ha publicat tres discos CÁSALA (sound/track), 2012; Hondo, 2015; i Porvenir, 2019 a part d'un bon nombre de singles, col·laboracions, remixes i sessions. A més dels seus treballs creatius personals, ha participat en nombrosos projectes interdisciplinaris: ha compost música per a una òpera, ha creat l'espai sonor d'una pel·lícula, i en 2021 va començar a treballar amb la companyia de dansa de Luz Arcas, La Phármaco, amb qui ha desenvolupat dues peces: Somos la Guerra i Trilla. Com a Le Parody, ha girat incessantment dins d'Espanya i també fora, portant la seva música a Filipines, l'Argentina, Xile, Bolívia, Paraguai, Nova York, Miami, Londres, Berlín... en els més diversos formats. A part del seu treball com a compositora i intèrpret desenvolupa activitat creativa i formativa en tallers i projectes principalment dirigits a nens i adolescents.

Lloc: Santa Mònica, Espai Bar
Data i hora: 17 de gener, 19:00 h
Preu gratuït, entrada lliure fins a completar aforament

Aquesta sessió forma part del programa anual Dimarts de vídeo en el Santa Mònica, on cada mes es projecta una obra de l'arxiu Hamaca.