Hamaca Talks 2020: Florencia Aliberti

Oct. 20, 2020

20 octubre
Universitat de Barcelona. Facultat de Belles Arts


Hamaca presenta una de les seves Conversas 2020 a la universitat. En aquesta ocasió convidem a Florencia Aliberti a compartir la seva trajectòria en relació al vídeo experimental.

Florencia Aliberti (Buenos Aires, 1986) va estudiar cine i filosofia i actualment treballa com a muntadora i realitzadora. Treballa principalment en el domini del cinema/vídeo documental i experimental. Les seves propostes se situen entre el format de projecció i d’exposició, transitant tant la sala de cinema com espais expositius. Part del seu treball explora formes d’apropiació en l’audiovisual, des de l’analògic al digital, creant noves narratives per a imatges existents. Els seus últims treballs d’apropiació s’han centrat en les noves formes d’acte-representació i exhibició del privat a Internet.

Les seves últimes peces s’han centrat en les noves formes d’autorrepresentació i exhibició d’allò privat a internet. En aquesta línia, el seu treball (Auto)exposiciones (sèrie de 7 curts documentals d’apropiació ) utilitza vídeos domèstics d’usuaris a la xarxa per reflexionar sobre l’exposició d’allò íntim en l’espai virtual. Un gest que, a pesar de semblar l’expressió d’una subjectivitat aïllada, es revela com a part d’un sistema –més o menys espontani- de rèpliques i contrarèpliques que donen compte de les particulars dinàmiques que es generen al voltant de la pantalla.

Els seus treballs, situats entre l’espai de projecció i l’expositiu, s’han projectat en varis festivals o exposicions, entre ells: IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam, 2015), MARFICI 2015 (Festival de Cine Independiente de Mar del Plata), Xcèntric Cinema 2015, Pantalla CCCB 2015, Genealogías feministas en el arte español 2013 (Museo de Arte Contemporáneo de León), Ciclo de Vídeo Arte y Cine Experimental del MAMBA 2013 (Museo de Arte Moderno de Buenos Aires), Bienal de Arte en Movimiento –premi jurat (Buenos Aires, 2013), BAFICI 2013 i 2012 (Festival de Cine Independiente de Buenos Aires), Flux Festival - Festival de Vídeo d’Autor (Barcelona 2012), Flex 2013 (Florida Experimental Film and Video Festival), Festival Loop (Barcelona, 2012).

Converses Hamaca presenta dues vegades a l'any el treball d'un realitzador/a en catàleg a estudiants d'art i al públic en general. Aquest programa es realitza en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i està obert a altres centres educatius.